Mick Schumacher a tűzoltó készülék miatt kényszerült feladni a versenyt

Forrás: AFP/Andrej Isakovic -
autóverseny életveszély Mick Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mick Schumacher éppen F2-es Stájer Nagydíjon versenyzett, amikor szokatlan dolog történt az autójával. A veszélyes szituáció után sajnos fel kellett adnia a futamot.

Nagyon ritkán fordul elő az, ami Mick Schumacherrel történt. A fiatal pilóta éppen F2-es Stájer Nagydíjon száguldozott a harmadik helyen, amikor is a 14. körben az autójában elindult a tűzoltó berendezés, és habot kezdett kifújni.

Mick Schumacher autójával szokatlan dolog történt. Forrás: AFP/Andrej Isakovic

„Statisztikailag tízévente fordul elől, hogy egy gumidarab eltalálja a vészkapcsolót, aminek következtében beindul a tűzoltó készülék. Ez most éppen akkor történt meg velem, amikor a harmadik helyen álltam a versenyben. Valóban balszerencse, de a versenytempónk jó volt" – nyilatkozta Schumacher.
A pilóta veszélyes helyzetbe került, csak a lélekjelenlétének köszönheti, hogy elkerülte a balesetet – írta a Daily Mail.
A versenyt sajnos mindenképp fel kellett adnia, hiszen ha a tűzoltó készülék nem működik, a szabályok szerint nem vezetheti az autót.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.