Pécsi Ildikó nehéz időszakon megy keresztül, ugyanis elhunyt élete legnagyobb szerelme, akivel 51 éven át élt boldog házasságban. Egy családi barát szerint a színésznőnek erős hangulatingadozásai vannak: az egyik pillanatban még vidáman mesél néhai férjéről, a másikban pedig teljesen összeomlik. Most pedig egy fát szeretne ültetni az emlékére.

A Kossuth-díjas művésznő elvakultan hisz a fák és a növények erejében, úgy véli elhunyt szerettei a növényekben élnek tovább, ezért ragaszkodik ennyire ahhoz, hogy Szűcs Lajos emlékére is ültessen egyet.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

„Ildikónak nagyon sokat jelent a kert, már kislányként és imádta a fákat, a növényeket. Barátokra lelt bennük. Nekem már említette, hogy szeretne egy fát ültetni Lajos bácsi emlékére. Egy fát, amiről úgy tud gondoskodni, ahogy a férjéről gondoskodott egészen a haláláig" - nyilatkozta a Ripostnak Csaba, a család egyik barátja.

A színésznő és kertjének kapcsolata rendkívül különleges, körülbelül 9 éves volt, amikor beleszeretett abba a gödöllői ősfás környékbe, ahol jelenleg is él. Imádja gondozni, hiszen rengeteg szeretetet kap a növényektől és sosem titkolta, hogy nemcsak az örömteli események után ragadott ásót, hanem akkor is, ha egy közeli rokona, családtagja vagy barátja elhunyt. Ezáltal kedvenc fái olyan számára kedves személyeket jelképeznek, akik nagyon közel állnak vagy álltak hozzá.