Az erkélyed legyen a kikapcsolódás szentélye: kényelem és praktikum

erkély magazin lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokaknak nem adatik meg a kert varázsa, de a szerencsésebbeknek van erkélyük, amit remekül ki lehet használni, ha az ember némi kültéri pihenésre vágyik.

Az erkély berendezésekor nagyon fontos annak a megálmodása, hogy mire is használnák: pihenés, társasági élet, arborétum... csak ezután jöhet a második lépés, a tervezés. Ide egy asztalka, oda egy kaspó, kis puff, fotel, függőágy, szőnyeg, műfű.

A méret nagyban befolyásolhatja az elképzeléseket, ám, amire minden esetben érdemes figyelni, az a túlzsúfoltság elkerülése. Engedd, hogy maradjon némi szabadon használható tér, már, ha nem csak egy „kilépős" erkélyed van.

Előtte-utána: egy erkélyes lakás átalakítása


Ez a lakás a csupasz falaival és a semleges színeivel remek terepet adott egy bohém designhoz. Nem történt se festés, se falmozgatás, csupán a bútorok és a kiegészítők révén következett be az a hihetetlen mértékű metamorfózis, melyet neked is látnod kell. Nézd meg!

A kisasztal és minimum két szék alapdarab – ezekből jó, ha összecsukhatót választasz -, ugyanakkor lehet mini szófában, fotelben, babzsákban is gondolkodni. A tárolásról se feledkezz meg, de ha egy mód van rá, ne használd raktárnak, hiszen úgy érétkes, jól kihasználható teret veszítesz.

A mécsesekkel, növényekkel gazdagított erkély otthonos, nyugodt atmoszférát teremt, de akár egy szép kép, a fal színének lágyabb árnyalata, egy jól elhelyezett kültéri lámpa is rengeteget dobhat rajta.

Összegyűjtöttünk pár bútort és kiegészítőt, amikkel szuperül berendezheted az erkélyedet, amit gyakorlatilag egész évben tudsz használni.

1. Rusztikus mécsestartó - Kika 8990 Ft, 2. Hímzett díszpárnahuzat - H&M Home 3995 Ft, 3. Perfect garden virágcserepek - vivre.hu 11 690 Ft, 4. Kültéri lámpa VANNRIKSE - Jysk 7500 Ft, 5. Dekor láda szett - Mömax 11 990 Ft, 6. Askholmen asztal 2 székkel - Ikea 21 970 Ft, 7. Colour Clash kültéri szőnyeg - Butlers 5990 Ft Forrás: Life.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.