A tavasz magával hozza az erkélyek felfrissítését is, aminek szerves részét képezi az ültetési láz. Ám távolról sem mindegy, hogy milyen növényt választasz, hiszen az erős napsugarakat a legtöbb nem viseli jól. Kerüld el, hogy kiszáradjanak, kiégjenek az erkély ládáiba ültetett virágok!

Egész délután az erkélyedre tűz a nap? Ez most akár jól is eshet, de a pár hét múlva tomboló erővel lecsapó nyár már nem lesz ilyen kíméletes. Az ilyen típusú teraszokon a mediterrán vidékekről származó növények képesek túlélni, de nem mindegy, hová ülteted őket.

Ha sokat éri a tűző nap az erkélyedet, akkor mediterrán típusú virágokat válassz!Forrás: Shutterstock

A kevés földdel gazdálkodók nem képesek annyi vizet raktározni, amiből napközben fenntarthatják élénkségüket. Így tehát nem érdemes sem aprócska cserepekbe, se túl szorosan egymás mellé ültetni őket. A nyári hőségben reggel és este is meglocsolhatod a teraszon éldegélő növényeket, de figyelj arra, hogy közben ne süssön rájuk a nap, mert a leveleikre hulló vízcseppek felerősítve a napsugarakat kiégethetik őket.

Forrás: Thinkstock
Tudd meg, melyik a születési hónapod virága, és díszítsd vele otthonod!


A születési hónapok alapján mindenkihez tartozik egy-egy csillagjegy. Ám a horoszkópon túl virágokat is rendelhetsz a világrajöveteled napjához. Ismerd meg, és válaszda születésed hónapjához tartozó virágot; ültess belőle a kertbe, virágládába, vagy vidd be az otthonodba.

Milyen növények kerüljenek a napos erkélyre? 

A legideálisabb a leander, a hibiszkusz és a murvafürt, ám ezek nem tartoznak a legolcsóbb teraszlakók közé, így javasolt akkor költeni rájuk, ha a teleltetésük megoldható. A gazdaságos virágok közül elsősorban a muskátli, a petúnia, a pistike és a begónia jöhet számításba. Jól tűri még a tűző napot a dália, a bársonyvirág, a margaréta és a farkasfog is. Zöld növények közül a kakassarkantyút és a vadszőlőt ajánljuk – ami futó növényként akár a terasz falára is kerülhet.

A leander nemcsak gyönyörű, de az erős napsütést is jól bírjaForrás: Shutterstock

Mielőtt növényt vásárolsz, mindenképp mondd el a szakértő eladónak, hogy milyen körülmények közé tervezed ültetni. Így elérheted, hogy a lehető legszínpompásabb, legtündöklőbb erkély öleljen körül.