10 történelmi tény, amiről biztos nem hallottál az iskolában 2. rész

Forrás: AFP -
Tények magazin történelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberiség múltja telis tele van megdöbbentő és rejtélyes történésekkel. Sokkoló történelmi cikkünk második része következik! (Az első részt IDE kattintva tekintheted meg! )

1. Augustus Caesar volt a leggazdagabb ember, aki valaha is élt a történelemben.Becsült vagyona 46 trillió dollárnak felel meg.

2. Az elefánt, mint kivégző eszköz. Az ókori Ázsiában közkedvelt "gyilkológépek" voltak a hatalmas állatok. Magas intelligenciájuk miatt azonban, könnyen idomíthatók voltak bármire. Így akkoriban az elefántokat megtanították a csontok és koponyák lassú törésére és a végtagok kicsavarására. Egyes helyeken még a 19. században is alkalmazták.

Az ókori Ázsiában közkedvelt "gyilkológépek" voltak az elefántok Forrás: AFP

3. Az összes brit tank 1945 óta tartalmaz teakészítésre szolgáló berendezést.

4. A történelem egyik legsikeresebb kalóza egy nő, Ching Shih nevű kínai prostituált volt. Több, mint 1500 hajóból és 80 000 tengerészből álló flottát irányított.

5.Népszerűségének csúcsán Charlie Chaplin jelentkezett egy Charlie Chaplin-hasonmás versenyre, San Franciscóban. Meglepő módon 20. helyen végzett!

6. A csirkéket az emberek először házi kakasviadalok miatt tartották, nem pedig étkezés céljából.

A csirkéket az emberek először házi kakasviadalok miatt tartották Forrás: AFP/Behrouz Mehri

7. A történelem tíz leghalálosabb háborúja közül hét Kínában zajlott. A Tajping-felkelés pedig önmagában kétszer annyira halálos volt, mint az első világháború.

8. 1900 és 1920 között a kötélhúzás olimpiai versenyszám volt.

9. A "náci" megnevezést Hitler ellenfelei népszerűsítették, és maguk a nácik ritkán használták. Hiszen kissé degradáló: "visszamaradott paraszt" szlengből ered.

A "náci" megnevezés a "visszamaradott paraszt" szlengből ered Forrás: AFP

10. A rómaiak vizeletet használtak szájvízként. A vizelet ammóniát tartalmaz, amely az egyik leghatásosabb természetes tisztítószer a bolygón.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.