Sokan azért nem mernek nekiállni otthonuk felújításának, mert úgy gondolják, rengeteg pénzbe, időbe és energiába kerülne az átalakítás. Most olyan olcsó és gyors megoldásokat mutatunk, amiket lelkes kezdők is könnyedén kivitelezhetnek. Ezúttal a fürdőszoba felújítást járjuk körül.

Meguntad a fürdőszobádat vagy olyan otthonba költöztél, ahol nem a legtrendibb a vizes helyiség? Ne csüggedj, ugyanis most megmutatjuk neked, hogyan tudod néhány óra leforgása alatt teljesen új köntösbe öltöztetni a fürdődet.

Ahhoz, hogy teljesen átalakítsd fürdőszobádat, nem kell szétverni a csempét, sem a padlót. Hihetetlen igaz? Mégsem lehehetlen! Léteznek olyan vízhatlan matricák, fóliák, amik felragasztásával biztonságos felületeket kaphatsz a vizes helyiségekben is. Ez a megoldás nem jár felesleges porral, kosszal és idegeskedéssel sem.

1. lépés - öteletelés, kutakodás

Ha elhatároztad magad, hogy nekilátsz a fürdőszobád teljes vagy részleget átalakításának, első körben mindenképpen inspirálódj, meríts ötleteket, milyennek szeretnéd látni a fürdődet átalakítás után. Színekben, stílusban találd ki, mit szeretnél, majd kutasd fel a számodra legjobban tetsző, minőségi termékeket. Fontos, hogy körültekintően válaszd meg az alapanyagokat, ugyanis, ha silány alapanyagokkal dolgozol, hamar leválhatnak.

Első körben mindenképpen inspirálódj, meríts ötleteket, milyennek szeretnéd látni a fürdődet átalakítás utánForrás: Shutterstock

Mivel ez egy vizes helyiség, fontos, hogy időtálló, vízhatlan anyagokkal dolgozz. Az internet segítségével könnyen rá tudsz találni ezekere a matricákra, fóliákra, öntapadós padlókra.

2. lépés - tisztítás

Mielőtt nekivágsz a ragasztásnak, átalakításnak, mindenképpen alaposan takarítsd ki a felújításra váró felületeket. A portalanítás és a zsírtalanítás nagyon fontos része a műveletnek. Nem érdemes megúszni, mert ha kihagyod, nem fog megfelelően tapadni a felületre a matrcia.

3. lépés - kivitelezés

Ha mindennel megvagy és rendelkezésedre áll a kiválasztott csempematrica, padló vagy festék, valamint alaposan zsírtalanítottad a felüleletek, már neki is állhatsz a munka kreatív részének. Hoztunk egy példát!

Csempematricával, öntapadós padlólapokkal és fehér csempefelújító festékkel újították fel a fürdőszobátForrás: Life.hu

Jelen esetben egy komplett fürdőszoba feújítást láthatunk, ahol csempematricával, öntapadós padlólapokkal és fehér csempefelújító festékkel dolgoztak. 

A fürdőkád épített borítását öntapadós matricával vonták beForrás: Life.hu

A fürdőkád épített borítását öntapadós matricával vonták be, a padló lefedésére öntapadós vynil padlót használtak, a zuhany pirosas mozaikcsempéjét pedig speciális csempefelújító festékkel vonták be három rétegben, ami nem igényel alapozást, sem utógondozást.

Kellemes inspirálódást!