Nyilvánosságra került az a felvétel, amin egy Salt Lake Cityben dolgozó rendőr ráuszítja a kutyáját arra a betörőre, aki a földön térdelve, magasba tárt karokkal jelezte, hogy megadja magát. A rendőrt előállították. 

 A felkavaró felvételen azt látni, hogy a 36 éves Jeffrey Ryans könyörög, hogy a járőr ne uszítsa rá a kutyáját, majd ennek ellenére a rendőr, Nickolas Pearce arra utasítja a kutyáját, hogy támadja meg a földön térdelő férfit - írta meg a Dailymail.

"Feküdjön a földre, vagy meg fogja tépni a kutya" – mondja a felvételen a rendőr,  majd pár másodperccel később a már térdelő, ártalmatlan Ryanst mégis megmarja a rendőrkutya.

Ahányszor a járőr azt mondja „támadj", a kutya annyiszor harap rá  Ryans lábára, közben azt is tisztán hallani, hogy a rendőr még meg is dicséri kutyáját, hogy milyen jó munkát végez.

Amikor a betörő megkérdezi a rendőröktől, hogy miért csinálják ezt vele, az időközben rádióján segítséget kérő Pearce azt mondja:

"Haver, most nagyon figyelsz, de egy perccel ezelőtt nem voltál ennyire figyelmes velünk"

A brutális esetén áprilisban történt, megmagyarázhatatlan okokból még csak most került nyilvánosságra. Annak ellenére, hogy a megtámadt férfi  július 20-án tett feljelentést a Salt Lake City-i rendőrség ellen, még csak kedden hallgatták meg először.