Földön fekvő betörőre engedte rá kutyáját a rendőr - Videó

kutya külföld betörő támadás rendőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyilvánosságra került az a felvétel, amin egy Salt Lake Cityben dolgozó rendőr ráuszítja a kutyáját arra a betörőre, aki a földön térdelve, magasba tárt karokkal jelezte, hogy megadja magát. A rendőrt előállították. 

A felkavaró felvételen azt látni, hogy a 36 éves Jeffrey Ryans könyörög, hogy a járőr ne uszítsa rá a kutyáját, majd ennek ellenére a rendőr, Nickolas Pearce arra utasítja a kutyáját, hogy támadja meg a földön térdelő férfit - írta meg a Dailymail.

"Feküdjön a földre, vagy meg fogja tépni a kutya" – mondja a felvételen a rendőr, majd pár másodperccel később a már térdelő, ártalmatlan Ryanst mégis megmarja a rendőrkutya.

Ahányszor a járőr azt mondja „támadj", a kutya annyiszor harap rá Ryans lábára, közben azt is tisztán hallani, hogy a rendőr még meg is dicséri kutyáját, hogy milyen jó munkát végez.

Amikor a betörő megkérdezi a rendőröktől, hogy miért csinálják ezt vele, az időközben rádióján segítséget kérő Pearce azt mondja:

"Haver, most nagyon figyelsz, de egy perccel ezelőtt nem voltál ennyire figyelmes velünk"

A brutális esetén áprilisban történt, megmagyarázhatatlan okokból még csak most került nyilvánosságra. Annak ellenére, hogy a megtámadt férfi július 20-án tett feljelentést a Salt Lake City-i rendőrség ellen, még csak kedden hallgatták meg először.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.