Ahogy arról már tegnap beszámoltunk, Sárközi Ákos extrém alapanyagot kapott Fördős Zétől, bikapéniszből kellett ételt főznie.  Ha ez magában nem lenne elég, mindezt áramkör használata nélkül kellett teljesítenie a sztárséfnek.

A Konyhafőnök elődöntőjének második adásában a versenyzőknek marha szervekből kellett főételt készíteniük. Fördős Zé ezt megspékelte azzal, hogy Sárközi Ákosnak is adott egy szervet, méghozzá egy bikapéniszt, így Ákos is kénytelen volt beállni a versenyzők közé. 

Az alapanyaghoz némi nehezítésként az is hozzájött, hogy áram nélkül kellett elkészítenie Ákosnak az általa megálmodott ételt. 

"Ebből mi az anyámat fogok kezdeni?" - kérdezte Ákos zsűri társaitól, amire Fördő Zé egyből reagált:

"Egy Michelin-csillagos séf vagy, aki állandóan arról beszél, hogy merjünk játszani az alapanyaggal... Tessék, itt a lehetőség".

Ákosnak nem volt más választása, mint belefogni a munkába. Rögtön feltalálta magát a konyhában, mert bár saját pultján nem használhatta az áramköröket, a többi versenyző pultjait kellőképpen elfoglalta. 

"Ákos úgy terjeszkedik a konyhában, mint egy római kori hódító. Mindenhol vannak kis terepei. Rabszolgái is vannak, és meg is mondja nekik, hogy erre kapcsolj, arra kapcsolj, vedd feljebb, szóljál, hogyha készen van" - beszélte egymás között Zé és Rácz Jenő.

Bár az elején megijedt Ákos a feladattól, úgy tűnik a végére igazán megtalálta ebben a helyzetben is helyét.