Benkő László végre megszólalt - Őszintén vallott az állapotáról

betegség Omega Benkő László felépülés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nehéz időszakon van túl Benkő László, számtalan egészségügyi problémával kellett szembenéznie az elmúlt hetekben. Ám a zenész a megpróbáltatások ellenére is optimista és hisz a gyors felépülésben. 

Ahogyan arról már mi is beszámoltunk Benkő László kálváriája évekkel ezelőtt kezdődött, amikor májrákot diagnosztizáltak nála. A zenésznél később bőrrákot állapítottak meg, de szerencsére időben észrevették. Műtéten és több kemoterápiás kezelésen van túl, de a sok általa szedett gyógyszer miatt bevérzett a gyomra. Nemrég pedig elesett a Krisztina körút villamossínén, ami miatt meg kellett műteni a térdét, de a kórházban tüdőembóliát kapott, ezért a beavatkozást el kellett halasztani.

"Ahogy az immunrendszere olyan állapotban volt, rögtön megműtötték, szerencsére sikerrel. Már otthon lábadozik, a felesége gondozza. Beszéltem vele, és hallani a hangján, hogy ez az időszak, most nagyon megviselte, de nincs elkeseredve"

- mondta akkor a Blikknek Trunkos András, az Omega menedzsere.

Benkő László a megalakulásának 55. évfordulóját ünneplő Omega együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában. Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Azóta sokkal jobb a zenész állapota, lányával, Dórával napi szinten mozognak a levegőn, ami nagyon jót tesz Benkő immunrendszerének.

"Még gyenge vagyok, de már nem erőtlen. Dóra lányommal mindennap lejárok sétálni ebben a jó időben, ami lelkileg is erősít. Jó újra emberek között lenni. Itt mindenkit ismerek, gyerekkorom óta itt élek. Idén rám járt a rúd, és ezúttal én is aggódtam magamért"

- nyilatkozta a Blikknek László.

A műtét miatt nagyon kell magára figyelnie a zenésznek, de napról napra egyre jobb az állapota, az orvosok is meglepődtek, hogy milyen gyorsan visszanyerte az erejét.

"A tüdőmre persze nagyon figyelnem kell, mert fennáll a visszaesés veszélye. Ha megint nehezedne a légzésem, azonnal visznek az ügyeletre. Szóba került, kapok itthonra oxigénpalackot, de a javulásomat látva úgy ítélték meg, erre nincs szükség" - mondta bizakodva Benkő.

Habár még korántsincs a régi formájában, nagyon vágyik vissza a színpadra.

"Szeretteim is elfogadták, hogy engem az Omega tart életben. A sorsomat előre nem látom, csak reménykedem"

- zárta le az Omega billentyűse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.