Louise Joy Brown 42 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, születése maga a csoda volt, hiszen ő volt az első lombikbébi a világon. 

A brit Louise Joy Brown volt a legelső külső megtermékenyítési eljárással fogant baba, aki 42 évvel ezelőtt,1978. július 25-én látta meg a napvilágot. Louise  tervezett császárral és 2600 grammal született - írja a Getty Images.

A születése előtt szülei 9 éven keresztül próbálkoztak, de nem sikerült természetes úton teherbe esnie az akkor 30 éves édesanyának, Lesley-nek Brownnak és a háziorvosuk tanácsára fordultak szakemberhez. 

A kis Louise születése nagy szenzációnak számított, fotósok, újságírók várták a kórház előtt a családot, akik az első időszakban szívesen mutatták meg makk egészséges babájukat a világnak. Egy idő után viszont a nyugodt gyermekkor megteremtése érdekében visszavonultak a nyilvánosságtól.

A 42 éves Louise 16 évvel ezelőtt házasodott meg, első kisfia természetes úton jött a világra, ő 2006 decemberében született, majd neki még 3 testvére született. Louise jelenleg postai tisztviselőként dolgozik.