Íme, most 42 éves az első lombikbébi

első élettörténet lombikbébi Louise Joy Brown
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Louise Joy Brown 42 évvel ezelőtt látta meg a napvilágot, születése maga a csoda volt, hiszen ő volt az első lombikbébi a világon. 

A brit Louise Joy Brown volt a legelső külső megtermékenyítési eljárással fogant baba, aki 42 évvel ezelőtt,1978. július 25-én látta meg a napvilágot. Louise tervezett császárral és 2600 grammal született - írja a Getty Images.

A születése előtt szülei 9 éven keresztül próbálkoztak, de nem sikerült természetes úton teherbe esnie az akkor 30 éves édesanyának, Lesley-nek Brownnak és a háziorvosuk tanácsára fordultak szakemberhez.

A kis Louise születése nagy szenzációnak számított, fotósok, újságírók várták a kórház előtt a családot, akik az első időszakban szívesen mutatták meg makk egészséges babájukat a világnak. Egy idő után viszont a nyugodt gyermekkor megteremtése érdekében visszavonultak a nyilvánosságtól.

A 42 éves Louise 16 évvel ezelőtt házasodott meg, első kisfia természetes úton jött a világra, ő 2006 decemberében született, majd neki még 3 testvére született. Louise jelenleg postai tisztviselőként dolgozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.