Így számolj le a striákkal: Íme, néhány jól bevált otthoni praktika csíkok ellen

otthoni praktika természetes gyógymód bőrprobléma stria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A férfiak és a nők egyaránt találkoznak a nem kívánt csíkokkal életük során. Nemcsak a terhesség alatt, illetve a szülés után jelentkezhetnek a striák, elegendő egy fogyókúra, jelentős súlygyarapodás és egyből megjelennek a tigris csíkok a testünkön. Megelőzni könnyebb őket, mint megszabadulni tőlük, de van néhány praktika, ami mégis segíthet a csíkok elhalványításában.

A csíkok általában a combon, a hason, derék tájt, illetve a felkaron és néha a mellen is megjelennek. Akkor figyelhető meg a kialakulásuk, ha a bőrnek, hirtelen sokat kell tágulnia, hízás vagy például kamaszkorban hirtelen növekedés következtében. De szakértők úgy vélik, hogy hormonális okok és genetikailag meghatározott kötőszöveti gyengeség is közrejátszik a csíkok kialakulásában.

A tigris csíkok szerencsére csak esztétikai hibát jelentenek, az egészségre semmilyen hatással nincsenek, viszont az önbizalomnak nem igazán kedveznek. Mivel elég kevés az olyan kezelés, ami nyomtalanul eltüntetné a striákat, ezért érdemes inkább a megelőzésre koncentrálni.

Mutatunk néhány otthoni, jól bevált praktikát a striák ellen:

1. Hidratálás

Ne felejtsük el, hogy a rendszeres folyadékpótlás nemcsak a szervezetre, de a bőrünkre is rendkívüli hatással van. Napi 2-3 liter folyadék biztosítja a bőr feszességét, rugalmasságát. Tudományosan bizonyított, hogy a száraz, repedezetten bőrön előbb jelennek meg a striák, ráncok.

Igyál több folyadékot! Forrás: Shutterstock

2. Citromlé

A citrom tele van C vitaminnal, ami felgyorsítja a bőr kollagén termelését, ezáltal sokkal rugalmasabb, puhább bőrfelszínt kapunk. Valamint a citrom savassága sem elhanyagolandó, mivel a sav segít eltávolítani a bőr elhalt hámsejtjeit, világosabbá teszi a striákat és segítségével hamarabb szabadulhatunk meg a kellemetlen csíkoktól.

3. Aloe vera

Az aloe vera bőrgyógyító hatása közismert, a benne lévő antioxidánsok regenerálják a sérült bőrsejteket és helyreállítják a bőrszövetet. Az aloe vera kollagénben is bővelkedik, ami puhává és rugalmassá varázsolja a bőrt. A striák ellen a leghatékonyabb módszer, ha aloe vera gél használunk, amit 15-20 percig hagyunk hatni a bőrön, amit aztán bő meleg vízzel leöblítünk.

Az aloe vera regenerálják a sérült bőrsejteket és helyreállítják a bőrszövetet Forrás: Shutterstock

4. Testradír

A radírozás segít az elhalt bőrsejtek hámlasztásában, amelyek a striák körül megmaradnak. Emellett a rendszeres radírozás serkenti a vérkeringést, ezáltal könnyebben beindulnak a bőrgyógyító folyamatok is.

5. Ricinusolaj

A homeopátia szerint a ricinusolaj a legjobb fegyver a striák ellen. Zsírsavakban gazdag és tökéletesen hidratál.

Tipp: Masszírozd bele a ricinusolajat a bőrödbe, majd 30 percre tekerd be frissen tartó fóliával. Ha egy héten keresztül minden este alkalmazod, szemmel látható lesz a változás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.