Nagyobb valószínűséggel halnak meg szívrohamban a szarkasztikus emberek

Forrás: Shutterstock -
szívroham kutatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tennesse-i kutatóegyetem legújabb tanulmánya szerint a kevésbé barátságos jellemvonásokkal, mint például szarkazmus és ingerlékenységgel rendelkező emberek nagyobb eséllyel kapnak szívrohamot, illetve könnyebben halhatnak bele.

Az ilyen emberek pedig mindennap kockáztatják szívük egészségét. A kísérlet arra is kitért, hogy azok a betegek, akik már egyszer túléltek egy infarktust, de egyébként nyugodtabb életmódot folytatnak és kevésbé stresszesek, nagyobb eséllyel élnek túl egy második "támadást", mint ingerlékeny társaik.

Forrás: Shutterstock

A tesztben 2300 már szívrohamot kapó páciens szerepelt és a végeredmény még az orvosokat is meglepte, valóban számított az emberek jellemvonása - írja a Dailystar.

De melyek azok a tulajdonságok, amiket jobb kerülni? Ezek közé tartozik a szarkazmus, cinizmus, neheztelés, türelmetlenség és a már említett ingerültség.

A vizsgálatot végzők úgy vélik, hogy ennek oka az lehet, hogy a rendszeresen negatív érzelmi állapot megterheli egészségüket. Ráadásul a mogorvább emberek ritkábban vigyáznak magukra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.