Ez kellemetlen: kiderült, hogy a férfiak mennyire figyelnek oda a higiéniára

higiénia férfi ápolatlan ápoltság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy ausztrál szexológus, Nadia Bokody szerint a férfiak hanyag higiéniai szokásai évről-évre egyre rosszabbak. Míg a nők mindent megtesznek a megfelelő higiénia, a vonzó kisugárzás érdekében, a férfiak addig fittyet hányak a kellemetlen és zavaró dolgokra. 

Az ausztrál szexológus, Nadia Bokody szerint a legnagyobb probléma az, hogy a férfiak azt sem veszik észre, amikor a nők a rossz higiéniájuk miatt utasítja őket vissza az ágyban. Legalábbis ez az utolsó, amire gondolnak felmerülő problémaként - írja a Daily Star.

A férfiak nem fordítanak elég időt a megfelelő higiéniára Forrás: Pexels.xom

Bokody 2018-ban készített egy felmérést, amelyből kiderült, hogy míg a nők 91%-a mossa meg a kezét mosdóhasználat után, addig a férfiak pusztán 84%-a teszi meg ugyanezt.

A szakértőhöz egyre több nő fordult segítségért az említett problémával kapcsolatban. A legtöbben abban kérnek tanácsot Bokodytól, hogyan vegyék rá a férjüket, hogy ne hagyjanak nyomokat maguk után a nagy dolguk elvégeztével.

Nadia szerint a rossz higiénai szokások a férfiasság mérgezéséhez vezetnek, ami előbb vagy utóbb még több problémát hoz majd maga után.

A szakértő úgy gondolja, hogy a nők jogosan várják el a férfiaktól, hogy tiszták és ápoltak legyenek, hiszen velük ellentétben ők sokkal többet foglalkoznak a megjelenésükkel, főként azért, hogy a férfiak kedvében járjanak és kívánatosak legyenek.

Nadia azt reméli, hogy a férfiak miharamabb észreveszik a rossz szokásaikat és változtatnak rajta, amíg nem késő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.