Elárulták a szakértők, milyen gyakran kell szeretkezni ahhoz, hogy összejöjjön a baba

Forrás: -- -
gyermekvállalás szeretkezés baba szex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Készen álltok arra, hogy gyermeketek legyen, de nem tudjátok, mikor, és milyen gyakran kell próbálkozni ahhoz, hogy megfoganjon? Itt a válasz!

Sokan úgy vélik, hogy a mindennapi szeretkezéssel tehetnek a legtöbbet a pici érkezéséért, ezzel szemben azonban a valóság egészen más.

A szakértők szerint a ciklus termékeny szakaszában két-három naponta a legjobb szeretkezni ahhoz, hogy a baba megfoganjon.

Ennek az a magyarázata, hogy a hímivarsejt a női szervezetben 2-3 napig életben marad, és megtartja megtermékenyítő képességét. A női ciklus legtermékenyebb időszaka a peteéérés előtti 1-2 nap, ha tehát 28 napos a nő ciklusa, akkor a peteérés a ciklus 14. napjára esik. Ha a ciklus 12-13. napján szeretkezik, akkor nagyobb a teherbe esés valószínűsége, a peteérés után azonban nincs esélye a megtermékenyülésnek.

Mivel minden nőnek más a ciklusa, a szakértők azt javasolják, hogy a pár a ciklus első felében 2-3 naponta szeretkezzen, és ne görcsöljön rá a mindennapos szexre. Fontos megjegyezni, hogy ha 35 éves kor alatt 1 évig nem sikerül teherbe esni, orvoshoz kell fordulni, hogy kiderüljenek az okok.

Forrás: --

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.