Természetes csodaszerek - így lehet gyönyörű és élettel teli a hajad

haj ápolás természetes csodaszer köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A stressz, a különböző kemikáliák, a szmog és egyéb külső hatások mind-mind ártanak hajunk egészségének és szépségének. Annak érdekében, hogy a hideg időben is megőrizhessünk hajkoronánk egészségét és tündöklő fényét, mutatunk néhány fillérekből elkészíthető hajápolási tippet.

A haj egészsége és ápoltsága nagyon fontos a harmonikus megjelenésünkben - főként a hosszú hajú hölgyek esetében kell rendszeresen időt és energiát fordítani a haj védelmére és táplálására. Összegyűjtöttünk néhány fantasztikus házilag elkészíthető receptet, amik segítségével hajunk fényes, hidratált és dús hatású lehet - a luxus nem pénz kérdése!

Hidratálás, kondícionálás rozmaringgal

Zsírosodásra hajlamos, lelapuló hajra tökéletes megoldás lehet egy rozmaringolajos, mandulaolajos pakolás. A rozmingolaj nem csak stimulálja a hajszálak növekedését, de hatékonyan fellép a zsírosodás, korpásodás ellen is. Ez a luxus elixír könnyen, gyorsan elkészíthető, amitől a hajunk friss illatú és légiesen csillogó lesz.

5 csepp rozmaringolajat elegyítsünk 1 evőkanál langyos mandulaolajjal, majd finoman és alaposan dörzsöljük át vele a hajszálainkat és a fejbőrünket. Miután egészen a hajvégekig eloszlattuk a pakolást, tekerjük be a fejünket és a hajunkat meleg törölközővel. Hagyjuk hatni a pakolást 45 percig, majd jó alaposan mossuk ki az olajat a hajunkból.

Zsírosodásra hajlamos, lelapuló hajra tökéletes megoldás lehet egy rozmaringolajos, mandulaolajos pakolás Forrás: Shutterstock

Avokádós mézes hidratálás

Az avokádó, a méz és az olivaolaj együttese igazi csodaszerként hat igénybe vett, fénytelen hajunkra. Egy érett avokádót, két kanál mézet és egy kanál olivaolajat keverjünk össze, majd oszlassuk szét gondosan a hajunkon. Hagyjuk hatni a masszát 20 percen keresztül, majd alaposan önlítsük le. A folyamatos hidratálás érdekében ismételjük meg a műveletet heti kétszer legalább.

Szódabikarbónás sampon

A téli időszakban a haj méginkább fénytelenné és dehidratálttá válhat. Ezt azonban könnyedén elkerülhetjük, ha rendszeresen mossuk a hajunkat otthon elkészíthető szódabikarbónás samponnal.

Hozzávalók: 1 db M-es tojás, fél citrom leve, fél kiskanál szódabikarbóna és tetszőleges illatú illóolaj

A tojást keverjük el a fél citrom levével, adjunk hozzá 3 csepp illóolajat, majd az így kapott masszához adagoljuk a szódabikarbónát. Jó alaposan keverjük össze a kencénket, amíg egy kemény állagú habot nem kapunk. Alaposan mossuk meg a hajunkat, majd a tökéletes eredmény érdekében öblítsük le a sampont citromos, majd tiszta vízzel is.

A tökéletes eredmény érdekében öblítsük le a sampont citromos, majd tiszta vízzel is Forrás: Shutterstock

Jojobás hajbalzsam

Ha már hajmosás, mutatunk egy szuper balzsam-készítményt is, ami öblíést sem igényel és finoman táplálja, hidratálja a hajszálakat, tördezett hajvégeket.

30 ml jojoba olajat, 90 ml aloe vera gél és 5 csepp tetszőleges illóolajat keverjünk össze jó alaposan. A balzsamot tegyük egy tetszőleges flakonba, hogy bármikor használni tudjuk a későbbiekben is. Kezelhetjük a balzsammal a hajvégeket, valamint masszírozhatjuk vele a fejbőrünket is. Ha túl zsíros folyadékot kaptunk, aloe géllel javíthatunk az állagán.

Hajöblítés gyógynövényekkel

A kellemes, meleg hajöblítők táplálják és vitaminokkal látják el hajszálainkat és fejbőrünket. Ezeket hajmosás után használjuk, nem igényelnek öblítést. Készítsünk szárított kamillavirágból forró víz segítségével öblítő folyadékot és miután kellemesen melegre hűlt, finoman öblítsük át vele a megmosott hajat. A kamillát leginkább szőke hajra ajánlott használni, de a mentából készült hajöblítő tökéletes megoldás lehet a zsíros hajra, a levendulából készült langyos folyadék pedig finoman nyugtatja és ápolja igénybe vett, irritált fejbőrünket is. Csalánfőzettel pedig dúsabbá és rugalmasabbá tehetjük lelapuló, fakó hajszálainkat.

TIPP barna haj színezéséhez

Fél csésze kakaóport, fél csésze joghurttal keverjünk össze, majd adjunk hozzá egy teáskanál almaecetet és ugyanennyi mézet. A kenhető masszával hajmosás után alaposan dolgozzuk el a hajunkat, majd 5 perc után öblítsük le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.