Ha már unod a klasszikus forró csokit, vagy az étcsokis változatot , és valami újra vágysz, próbáld ki a fehér csokisat. Egyszerűen mennyei!

Azok közé tartozol akik jobban szeretik a fehér csokit mint az ét- vagy tejcsokit? Akkor ez a recept neked szól! Fehér csokiból is készíthetsz mennyi téli italt, ráadásul pofonegyszerűen. Mutatjuk!

Hozzávalók 4 pohárnyi adaghoz:

  • 250 gramm fehér csoki
  • 2 evőkanál narancslikőr
  • 125 ml tejszín / vagy tejszínhab
  • 750 ml tej
  • ízlés szerint egy kis fahéj
Fehér forrócsokiForrás: Shutterstock


Elkészítés:

1. A csokiból 50 grammot aprítsunk fel kisebb darabokra. A maradék 200 grammot egyszerűen tördeljük fel.

2. A feltördelt csokit tegyük egy edénybe, és melegítsük fel a tejjel, ameddig szépen el nem olvadnak a darabok.

3. A csokis tejhez adjuk hozzá a narancslikőrt, jól keverjük össze és osszuk el a fehér forró csokit négy pohárba.

3. A felvert tejszínhabbal, egy csipet fahéjjal és a felaprított fehércsokival dekoráljuk.

Tudtad? A fehér csoki nem csoki, bár a köztudatban csokoládéként él. Cukorból, kakaóvajból és tejből készül. A kakaóvajnak köszönhetően szilárd marad szobahőmérsékleten, de a szájban mégis elolvad. Európában 1954-től árulnak fehér csokoládét, de csak akkor lett világszerte népszerű, amikor az egyik nagyvállalat piacra dobta az Alpine White Chocolate nevű csokoládékészletet Amerikában, mely aprított mandulát is tartalmazott.


És ha már úgyis fehér csokit vásárolsz, vigyél haza dupla adagot és készíts fehér csokiból szívecskéket vörös áfonyával. Karácsonyi ajándéknak is kiváló ötlet, barátnőknél, anyukáknál, testvéreknél, anyósoknál tuti sikert arat!

Hozzávalók kb. 20 darabhoz:

  • 50 gramm aszalt vörös áfonya
  • 200 gramm fehércsoki
  • 2 kocka kókuszzsír

Elkészítés:

1. Az aszalt áfonyát aprítsuk kicsire.

2. A csokit tördeljük össze, és a kókuszzsírral együtt gőz fölött, alacsony lángon, kevergetve olvasszuk össze.

3. Fél teáskanálnyi olvasztott csokit adagoljunk a szív alakú bonbonformákba, erre tegyünk szintén fél teáskanálnyi aprított áfonyát, majd a maradék helyre is öntsünk olvasztott fehér csokit.

4. Tegyük a bonbonokat 15 percre a fagyasztóba, hogy megkeményedjenek. Ajándékozás vagy fogyasztásig tároljuk a hűtőszekrényben.

Az aszalt vörös áfonya sok A, B, C és E vitamint tartalmaz, ráadul flavonoidok és antioxidánsok is vannak benne. Ez az apró, piros gyümölcs serkenti a vérképzést és erősíti az immunrendszert.