Így élte meg a közös munkát Dobó Kata és kislánya, Szofi

Dobó Kata közös munka filmforgatás színésznő rendező
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rendezőként is elismert színésznő, Dobó Kata legújabb filmjében kislánya, Szofi is szerepel. A nyolc éves kislány kendőzetlen őszinteséggel mondta el véleményét a forgatásról.

Kislányával közösen vészelte át a járvány első hullámát Dobó Kata, aki vegyes érzésekkel zárta le ezt az időszakot.

„Az első egy-két hétben volt valamiféle félelem az emberben. Aztán megszokta a helyzetet, később pedig megszerettem bizonyos szempontból a karantént"

– árulta el Dobó Kata, akinek több munkáját is megakasztotta a karantén. Köztük legújabb rendezése, az El a kezekkel a papámtól! című családi film előkészítését.

„Színészként sosem volt még olyan hosszú kihagyásom, mint a karantén ideje alatt. Ha már úgy alakult, igyekeztem kihasználni a kényszerpihenőt. Még több időt töltöttem a lányommal, megcsináltattam a konyhát, sokat főztem. Közben pedig újabb és újabb ötletek jutottak eszembe a film kapcsán, a stábbal sokat egyeztettünk, igazi csapatmunka egy ilyen film" – emlékezett vissza a második filmjét rendező Dobó Kata, akinek a járvány következő hulláma előtt sikerült befejeznie a produkció forgatását, melyben kislánya, Szofi is feltűnik majd.

Forrás: Dobó Kata / Instagram

„Fantasztikusak a gyerekek, sokat lehet tőlük tanulni. A karantén ezért is volt érdekes, sokat tanultam a lányomtól Szofitól és róla is.

Nagyon szerettem volna, ha megismeri azt a közeget, amelyben az anyukája dolgozik, ha látja, hogy ez egy komoly munka is, amellett, hogy a végtermékkel szórakoztatni fogjuk az embereket. Illetve szerettem volna, ha én magam látom őt ebben a közegben mozogni, hogy tetszik-e neki.

Ezt nem tudtam meg, mert nem volt olyan jelenete, ami rá fókuszált volna. Átment a háttérben vagy valakivel beszélgetett, ezt nagyon élvezte, mert gyerekek között lehetett, játszhatott. Persze, azt megmondták neki, hogy ezt most tízszer kell megcsinálni, de ezt jól viselte, szerette. Igaz, azt mondta, hogy 'Anya, azért ez néha kicsit unalmas' – árulta el a Sláger Kult műsorvezetőjének, Szani Rolandnak Dobó Kata, akinek legújabb filmjét jövőre láthatja a közönség.

A beszélgetés ide kattintva érhető el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.