Gyászol Vitray Tamás: sosem fogja elfelejteni

Fotó: Hirling Bálint [origo] -
gyász sportoló Vitray Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Rafer Johnson, amerikai atléta.  Ő volt a legendás tévés, Vitray Tamás első interjúalanya.

Sosem tudná elfelejteni Rafer Johnson USA-beli atléta nevét Vitray Tamás. A Magyar Televízió Kossuth- és Pulitzer-díjas riporterlegendája a szerdán elhunyt amerikai sportolóval készítette élete első interjúját.

„Két évvel voltunk az 1956-os forradalom után. Az amerikaiak részéről egyfajta gesztus volt, hogy ideengedték a sportolóikat. Ezzel jelezték, elfogadják Magyarország helyzetét, nagyon nagy esemény volt. Én akkor még azt sem tudtam, mi az a televízió. A Magyar Rádió angol szekciójában dolgoztam, rendszeresen készítettem idegen nyelvű anyagokat, ezért kerülhetett szóba a nevem az interjúnál" mesélte a Blikknek.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Sőt, még az is kiderült, hogy az alacsony újságíró és a 199 cm-re nőtt Johnson közötti jelentős magasságkülönbséget úgy hidalták át a riport közben, hogy Vitray végig egy sámlin állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.