Kiderült, mekkora összeget kap havonta Shane Tusup Hosszú Katinka után

Forrás: Instagram/ Hosszú Katinka, Instagram/ Shane Tusup -
úszás pénz Kiemelt Edzői Program edző Hosszú Katinka Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
2018 óta nincsenek együtt, azonban Shane Tusup még mindig tekintélyes összeget kap havonta volt felesége eredményei után - tudta meg a Blikk.

Shane Tusup a Kiemelt Edzői Programon (KEP) program keretein belül havonta 800.000 Ft-ot kap volt felesége, Hosszú Katinka eredményei után. Ez még többb mint egy évig, 2022 januárjáig jár neki.

"A járandóság nem jár alanyi alapon, ahhoz, hogy Tusup jogosult legyen rá, dolgoznia kell, méghozzá válogatott úszókkal. Szilágyi és Holoda a nemzeti csapat keretének tagja, azaz ennek a feltételnek megfelel. A korábbi és jelenlegi tanítványa legjobb eredménye számít, de több dobogós helyezést is mérlegelnek az elbírálásnál, mivel minden kategóriában van minimum- és maximumfizetés. Hosszú Katinka világbajnoki aranya után Shane Tusup 800 ezer forintot kap, vagyis az adható legmagasabb összeget, egészen 2022 januárjáig. A koronavírus-járvány miatt ugyanis beiktatásra került egy türelmi időszak, mivel az utóbbi időben nem voltak versenyek. Ha a sportolói addig értékelhető eredményt érnek el, akkor maradhat továbbra is a KEP-ben" – mondta a lapnak Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társaságának elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.