Mick Schumacher vallomása: "Nem akarok az apámmal versengeni”

Forma-1 Michael Schumacher versengés Mick Schumacher verseny
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokakat izgat a kérdés, vajon Mick Schumacher megismételheti-e édesapja sikereit?

Michael Schumacher beírta magát a Forma-1 történelmébe. A német legenda hétszeres világbajnok, és ki tudja, hányszoros lenne már, ha síbalesete nem húzza keresztbe karrierjét. Schumi 21 éves fiának óriási jövőt jósolnak az F1-ben, és akarva akaratlanul édesapjához hasonlítják.

"Nem akarok az apámmal versenyezni, biztos vagyok benne, senki sem úgy kezdte a karrierjét, hogy hét világbajnoki címre számított, ilyesmit nem lehet kijelenteni.

Nyilván ez egy álom, amit az ember el akar érni, de annyi minden történhet ebben a sportban. Én már azért is hálás vagyok, hogy itt lehetek, és megtehetem az első lépéseket az első versenyeken, aztán meglátjuk, hogy merre vezet az utam. Ha nem lesz nagyon sikeres, akkor is elmondhatom, hogy eljutottam a Forma–1-be" – nyilatkozta a tehetséges pilóta a planetf1-nek.

Mick tudja, hogy a Schumacher név miatt sokat várnak el tőle, de nem szeretne visszaélni Michael sikereivel.

Nyilvánvalóan a nevem sok ajtót kinyit előttem, és megvannak a kapcsolataim, akik segítenek, de végső soron nem ezek az emberek versenyeznek, én fogom vezetni az autót. Azért csinálom ezt, mert imádom a sportot, az adrenalint, az érzést, amikor gyorsan vezetek és a végén nyerek. Nincs problémám az összehasonlításokkal, mert tudom, hogy mit csinálok

fogalmazott kis Schumi, aki az Abu-dzabi Nagydíj pénteki szabadedzésén mutatkozott be F1-es versenyhétvégén.

Mick Schumacher a F1-ben versenyzik. Forrás: Getty Images/2020 Getty Images/Peter Fox

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.