Pontosan 5 éve annak, hogy Michael Schumacher súlyos síbalesetet szenvedett. Az őt megmentő egyik orvos most azt mondja, a pilóta szerencsés volt, hogy egyáltalán túlélte az esetet.

2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet Michael Schumacher. Pontosan 5 évvel az eset után Stephane Bozon, a mentésben részt vevő orvos elárulta, mi is történt azon az ominózus napon. A Daily Star azt írja, amint értesítették őket a balesetről, azonnal mentőhelikoptert küldtek a helyszínre.

Először azt a hírt kaptuk, hogy nagyon nehéz lesz a helyet megközelíteni és óvatosan elszállítani őt, a baleset ugyanis a lejtőhöz nagyon közel történt. Azt viszont az első pillanatban tudtuk, hogy a helyzet nagyon súlyos. Michael Schumacher szerencsésnek mondhatja magát, hogy túlélte."

A szakember elárulta, helikopterrel percek alatt odaértek a balesethez.

A helyszínen viszont nagyon nehezen lehet megoldani az ellátását, ezért először a legközelebbi kórházba mentünk, ahol stabilizálták az állapotát, ezután szállítottuk át Grenoble-be."

Michael Schumacher pontosan 5 éve szenvedett balesetetForrás: AFP/Torsten Blackwood

Bozon elmesélte azt is, hogy a következő nap újra ellátogatott a helyszínre, és megnézte azt a sziklát, amelybe beütötte a fejét a pilóta, amikor elesett.

A baj az volt, hogy nem sokkal előtte esett egy kis hó, amely pont belepte a sziklát. Egyszerűen nem láthatta, hogy ott van. Azt azonban meg kell említeni, hogy ez pár méterrel a pályán kívül volt, ahova már csak a saját felelősségére mehet az ember. A pálya karbantartója nem hibázott."

Schumacher az eset után egy hónapig mesterséges kómában volt, azóta svájci otthonában ápolják. Az állapotáról szinte semmit sem tudni.