Ezek a trükkök segíthetnek a másnaposság ellen

Forrás: Shutterstock -
másnaposság alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karácsonykor bizony megesik, hogy a pohár fenekére néz az ember, de persze máskor is. Ilyenkor nem túl kellemes az azt követő reggel, de van néhány módszer, ami segíthet. Persze a másnposság ellenszerét még mindig nem találták fel.

Víz
Biztosan nem újdonság számodra, hogy a víz csodákra képes ebben a helyzetben. De fontos, hogy már lefekvéskor igyál meg lehetőleg legalább annyi vizet, amennyi alkoholt fogyasztottál, vagy még többet. Kutatások bizonyítják, hogy így sokkal jobban fogsz ébredni. De másnap is érdemes folyamatosan adagolni.

Tej
Szintén kutatások mutatták ki, hogy nagyon sok embernek segít másnap egy pohár tej a másnaposság tüneteinek enyhítésére. A mandulatej különösen hatékony lehet. Ám egy holland kutatás szerint érdemes lehet már szintén lefekvés előtt meginni egy tejturmixot, már aki bírja.

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Zsíros ételek
Már ittasan fogyasszuk el lehetőleg a pizzát, gyrost hamburgert vagy egyéb zsíros ételt, mert ettől kevésbé fog fájni a másnap. A lényeg, hogy minél egészségtelenebb étel legyen.

Egyfajta alkohol
Ha már alkoholfogyasztásra adjuk a fejünket, legalább vigyázzunk arra, hogy ne keverjük, mindig egyfajta alkoholt fogyasszunk. A koktélokkal éppen ezért csak nagyon óvatosan! – írta a napmintnap.com.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.