Tudtad, hogy a C-vitamin nem csak belsőleg jó? Csodákat tesz a bőröddel

bőr magazin C-vitamin arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt mindenki tudja, hogy a C-vitaminnak számos előnyös hatása van, de nemcsak akkor, ha elfogyasztjuk. Ha szérum formájában visszük fel a bőrre, akkor szinte szó szerint csodákat képes tenni az arcunkkal. Ez a legjobb módja, hogy minden kedvező hatását kihasználjuk ennek az erős antioxidánsnak.

Ha ragyogó arcbőrt szeretnél, akkor a C-vitamin szérum az, amit mindenképpen hozzá kell adnod a bőrápolási rutinodhoz. Korra és nemre való tekintet nélkül érdemes azonnal elkezdeni a használatát, különben megfosztjuk a bőrünket attól a rengeteg előnytől, amit az aszkorbinsav nyújtani tud.

A C-vitamin alapvetően elengedhetetlen az összes testszövet növekedéséhez, regenerálódásához és fejlődéséhez. Segíti a kollagén képződését, a vas felszívódását, az immunrendszer megfelelő működését, a sebgyógyulást, a porcok, a csontok és fogak állapotának fenntartását. A testünk nem tud C-vitamint termelni, ezért ételekkel, vagy étrend-kiegészítőkkel vihetjük be a megfelelő mennyiséget a szervezetünkbe.

A C-vitamin azonban nem csak akkor hasznos, ha elfogyasztjuk, helyileg alkalmazva a bőrünkkel is csodákra képes.

A C-vitamin alapvetően elengedhetetlen az összes testszövet növekedéséhez, regenerálódásához és fejlődéséhez Forrás: Shutterstock

Ezeket teszi a C-vitamin a bőrrel

Ez egy erős antioxidáns, amely küzd a szabad gyökök ellen, amelyek a bőr kollagéntermelésének csökkenéséért is felelőssé tehetők. A kollagén egy rostos fehérje, amely fenntartja a bőr ruhalmasságát. Azonban ahogy öregszünk, a kollagén termelése csökken. Hiánya pedig a bőr megereszkedéséhez és a ráncok, foltok megjelenéséhez vezet. A C-vitamin azonban serkenti, stimulálja a termelését, emellett képes halványítani a már megjelent foltokat, kiegyenlíti a bőr tónusát azzal, hogy minimalizálja a felesleges melanin képződését a bőrben. Ez azt jelenti, hogy egyenletesebb és ragyogóbb lesz a bőrünk, ha használjuk. A C-vitamin szérumok szintén hozzájárulhatnak a szem alatti karikák megjelenésének csökkentéséhez azáltal, hogy feltöltik és hidratálják a szem alatti bőrt, valamint halványítják az elszíneződést.

A C-vitamin ezeken kívül hidratálja is a bőrt. Segít csökkenteni a vízhiányosságot, képessé teszi a bőrt arra, hogy jobban megtartsa a nedvességet.


Ezért nem elég „csak" fogyasztani

Annak ellenére, hogy az elfogyasztott ételekből a testünk megkapja a szükséges C-vitamin mennyiséget, nem biztos, hogy a bőrünkre is fordul belőle. A szérumok sokkal közvetlenebben hatnak arra a területre, ahol a legnagyobb szükség van a C-vitamin hatására. Ahhoz, hogy kiaknázzuk az összes előnyös tulajdonságát, érdemes a megfelelő bevitt mennyiség mellett helyileg alkalmazni a bőrön.

Sok olyan terméket találhatunk a piacon, amely tartalmaz C-vitamint, de a szérum az ápolókhoz és krémekhez képest sokkal könnyebb, ráadásul a hatóanyagok felszívódása is sokkal gyorsabb és hatékonyabb.

A szérumok sokkal közvetlenebben hatnak arra a területre, ahol a legnagyobb szükség van a C-vitamin hatására Forrás: Shutterstock

Ekkor használd

Nincs rossz időpont a szérum használatára, de ha ki akarjuk aknázni az összes előnyét, akkor érdemes reggel az arcunkra kenni, még mielőtt bármilyen más krémet vagy hidratálót felvittünk volna. Megtisztított arcbőrön használjuk, és hagyjunk időt a beszívódásra, mielőtt folytatnánk az arcápolási rutinunkat például fényvédővel, mert azt még télen is nagyon fontos használnunk.


Érzékeny bőr

Ha túlságosan érzékeny a bőröd, mindenképpen érdemes először egy kis területen kipróbálnod a C-vitamin szérumot. Enyhe égető érzés előfordulhat, de ha tovább tart, esetleg duzzanat, vagy kiütés jelenik meg, akkor azonnal le kell mosni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.