26 évvel ezelőtt történt Nancy Kerrigan műkorcsolyázónő brutális támadása - Videó

videó Tonya Harding támadás Nancy Kerrigan műkorcsolya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
26 évvel ezelőtt, 1994-ben brutálisan megtámadták az olimpiai bronzérmes Nancy Kerrigan, nem sokkal az Egyesült Államok műkorcsolya-bajnoksága előtt. 

Az ügy heteken keresztül óriási figyelmet kapott, ugyanis Nancy Kerrigan legnagyobb riválisa, Tonya Harding a támadás után beismerte, hogy tudott arról, hogy bántani fogják az olimpiai brozérmes műkorcsolyázót - írja a Blikk.

Kerrigant egy interjú közben egy férfi vascsővel támadta meg, úgy térden vágta, hogy nem tudott indulni a bajnokságon. Később kiderült, hogy Harding volt férje és annak egyik barátja tervelte ki az egészet, azért, hogy Tonya legyen Kerrigannel szemben az olimpiai bajnok.

Bár végül Tonya Harding lett az amerikai bajnok, az olimpián csupán a 8. helyet sikerült megszereznie. A sérülésből addigra felépült Kerrigan pedig második helyen végzett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.