Az édesanya három évig semmit nem tudott kislányáról, de tavaly karácsonykor végre magához ölelhette Lillát.

Annak idején a kislány édesapja szakította szét a családot. Lilla még csak másfél éves volt, amikor a férfi fogta, és magával vitte Ausztriába, az édesanya pedig ettől a pillanattól fogva semmit nem tudott gyermekéről. 

Lilla és apukája teljesen eltűntek, a rendőrség eltűntként nyomozott a kislány után, az édesapa pedig azt állította, hogy már visszaadta az anyjának. Annak ellenére, hogy a bíróság jogerősen is az édesanyának ítélte Lillát, a kislány továbbra sem került elő, egészen tavaly decemberig.

A kislányt végül december 12-én találták meg az apa barátainak vidéki rokonságánál. Azt nem tudni, hogy került ide, hogy mit élt át az idő alatt, de karácsonykor végre édesanyjával is találkozhatott. 

"Jól töltötték a karácsonyi ünnepeket, és az elmúlt hetekben egymásra találtak"– mesélte dr. Volni Emese, az édesanya ügyvédje a Blikknek, aki azt is elárulta, hogy Lilla eleinte csak igennel és nemmel válaszolt édesanyjának.

Képünk illusztráció.Forrás: Shutterstock

A kislány és édesanyja gyermekideg-gyógyásznál is jártak, és egy pszichológust is felkeresnek, hogy megtudják, Lillának ennyi trauma után ajánlott-e óvodába menne. A kislány édesapja egyébként nem adja fel, ugyanis elindított egy védelembevételi eljárást.

"Ezt a kormányhivatalnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is megtámadtuk. Kértük, hogy jelöljenek ki egy másik gyámhivatalt az eljárás lefolytatására, ugyanis szerintünk nem tud elfogulatlanul dönteni az a hivatal, ahol az apának korábban azt javasolták, hogy vigye külföldre a kislányt."

-zárta az anya ügyvédje.