Három év után újra édesanyjával karácsonyozhatott a lány, akit eltűntként keresett a rendőrség

Forrás: Shutterstock -
pszichológus karácsony elrabolt gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanya három évig semmit nem tudott kislányáról, de tavaly karácsonykor végre magához ölelhette Lillát.

Annak idején a kislány édesapja szakította szét a családot. Lilla még csak másfél éves volt, amikor a férfi fogta, és magával vitte Ausztriába, az édesanya pedig ettől a pillanattól fogva semmit nem tudott gyermekéről.

Lilla és apukája teljesen eltűntek, a rendőrség eltűntként nyomozott a kislány után, az édesapa pedig azt állította, hogy már visszaadta az anyjának. Annak ellenére, hogy a bíróság jogerősen is az édesanyának ítélte Lillát, a kislány továbbra sem került elő, egészen tavaly decemberig.

A kislányt végül december 12-én találták meg az apa barátainak vidéki rokonságánál.

Azt nem tudni, hogy került ide, hogy mit élt át az idő alatt, de karácsonykor végre édesanyjával is találkozhatott.

"Jól töltötték a karácsonyi ünnepeket, és az elmúlt hetekben egymásra találtak"

– mesélte dr. Volni Emese, az édesanya ügyvédje a Blikknek, aki azt is elárulta, hogy Lilla eleinte csak igennel és nemmel válaszolt édesanyjának.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

A kislány és édesanyja gyermekideg-gyógyásznál is jártak, és egy pszichológust is felkeresnek, hogy megtudják, Lillának ennyi trauma után ajánlott-e óvodába menne. A kislány édesapja egyébként nem adja fel, ugyanis elindított egy védelembevételi eljárást.

"Ezt a kormányhivatalnál és az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is megtámadtuk. Kértük, hogy jelöljenek ki egy másik gyámhivatalt az eljárás lefolytatására, ugyanis szerintünk nem tud elfogulatlanul dönteni az a hivatal, ahol az apának korábban azt javasolták, hogy vigye külföldre a kislányt."

-zárta az anya ügyvédje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.