Bár már több, minr húsz éve annak, hogy véget ért hazánk egyik legnépszerűbb sorozata, a Szomszédok, az idősebb korosztály, sőt még a fiatal generáció is gyakran idéz fel belőle emlékezetes jelenteket, megszólalásokat. Az egyik ikonikus szereplő Vágási Feri karakterét 13 évig alakította Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója.

A József Attila Színház igazgatóját, Nemcsák Károly Vágási Feri nyomdász szerepében óriási nyomot hagyott az elmúlt évtizedekben.

"Sok levelet kaptam akkor hölgyektől, hála istennek szerettek a női nézők, erre nagyon büszke vagyok, jó érzés volt. Remélem, nem veszítettem sokat a vonzerőmből, bár már deres a hajam" - mesélte a Blikknek Károly.

Nemcsák Károly 13 évig alakított a Szomszédok című sorozatban Vágási FeritForrás: Origo

Manapság is többször előfordul, hogy Vágási Feriként szólítják le őt az utcán.

"Ezt mindig örömmel veszem, mert azt jelenti, a sorozat még mindig életben van. Ráadásul a fiatal generáció tagjai, akik még meg sem születtek, amikor ment a tévében, a szüleik által megismerték a Szomszédokat, és tetszik nekik" - mondta örömmel Nemcsák.

A színházigazgató nem érzi azt, hogy a sorozat miatt bármiről is le kellett volna mondania.

"A teleregény hatalmas népszerűséget hozott, mi mégsem celebek voltunk, hanem színészek. Azt gondolom, ha nincs a Szomszédok, akkor is tudnának rólam, ismernének. Sosem éreztem, hogy negatív hatása lett volna a karrieremre, nem vetődött fel bennem, hogy rossz döntés volt elvállalni. Ráadásul olyan jól volt szervezve, hogy nagy szerelmemről, a színházról sosem kellett lemondanom a forgatások miatt. Ha azon gondolkodnék, mitől estem el a sorozat miatt, akkor azt a tizenhárom csodálatos évet kérdőjelezném meg. Egy színház igazgatója vagyok, valamint rengeteg olyan dologban tudtam hasznosítani a népszerűségemet, amely az életemben fontos. Például a szülőfalumban a templom építésére és a színészválogatottal elért sikereinkre is büszke vagyok" - zárta le Nemcsák.