II. Erzsébet unokatestvére, Simon Bowes-Lyon, Strathmore és Kinghorne grófja saját otthonában rontott rá alvó vendégére, akit húsz percen keresztül szexuálisan zaklatott. 

A 34 éves férfi, Simon Bowes-Lyon, Strathmore és Kinghorne grófja tavaly februárban fogadást tartott abban a skóciai kastélyban, ahol a királynő édesanyja, Erzsébet királyné a gyerekkorát töltötte. Az este folyamán annyira lerészegedett, hogy berontott az egyik alvó vendége szobájába. A 26 éves nőre rámászott, csókolgatta, fogdosta és próbálta megszabadítani a hálóruhájától - írja a Daily Star.

A szexuálisan zaklatott nő elmondása alapján hosszas vitatkozás és védekezés után sikerült kizavarnia a grófot a szobából, másnap pedig azonnal értesítette a rendőrséget és feljelentést tett.

A tárgyalást kedden tartották, ahol Bowes-Lyon beismerte szörnyű tettét.

"Nagyon szégyellem magam amiatt, hogy ilyen kellemetlenséget okoztam a vendégemnek az otthonomban. Nyilvánvalóan túl sokat ittam aznap este. De azt elismerem, hogy az alkohol semmilyen körülmények között nem mentség a viselkedésemre" - nyilatkozta a férfi az újságíróknak.