Igaz, hogy a nemzetközi csókolj meg egy vöröset nap január 12-én volt, de már most érdemes készülni a következő évre. Főleg akkor, ha idén lemaradtál róla.

Egy dolgot mindenképpen le kell szögeznünk. Ez az a hajszín, amit tudni kell viselni, hiszen mindennél nagyobb feltűnést kelt. Sokan sóvárognak utána de az, aki a lelkében nem igazi vörös díva, annak a legjobban kikevert hajfesték sem fogja meghozni az várt hatást. Ezért aztán természetes vörös hajjal születni igazi kiváltság, ebben mindenki egyetért. Kevesen tudják, de január 12-e már hosszú évek óta hivatalosan is a nemzetközi csókolj meg egy vöröset nap.

Január 12-e a nemzetközi csókolj meg egy vöröset napForrás: Shutterstock

Félreértés ne essék, ez csak és kizárólag a természetes vörös hajú lányokra és fiúkra vonatkozik. Tehát a festett vörösekre nyomott csók sajnos szabályellenes. Az, hogy miért olyan különleges egy vörös hajú ember csókja, azt csak azok tudják, akik már életükben legalább egyszer részesültek ebben a kitüntetésben. Az pedig, amikor két vörös ember érinti össze az ajkait ezen a napon na, az maga a gyönyör.

Rengeteg mendemonda, kering a vörös hajú emberek körül, nem csoda hát, hogy külön napot tűztek ki az ő csókolásukra. Mert amilyen ritka a természetes vörös haj – mindössze az emberiség 2 százaléka – annál különlegesebbnek érezheti magát az is, akit csókjával neadjisten szeremével tünet ki az illető.
A vöröseket övező városi legendák főleg az ezzel a hajszínnel rendelkező nőket érintik. Természetes vörösként tudom, hogy nincs olyan sztereotípia, beszólás, előny vagy hátrány, amit ne ismernék testközelből a témával kapcsolatban.

Az emberiség csupán 2 százaléka rendelkezik vörös hajszínnelForrás: Shutterstock

Jöjjenek hát a legfontosabbak arról, hogy mikkel kell szembenéznie annak (persze a január 12-én kapott csókzáporon kívül), aki a szerencsés genetikájának köszönhetően különleges hajkoronával éli a miden napjait:

Gyerekkori csúfolások

Az óvodás korú gyerekekről köztudott, hogy szeretnek csúfolódni egymással. Nos, egy lángvörös hajú gyerek esetében, senki sem a rosszul sikerült rajzot, vagy a nemrég kiesett fog helyét fogja kinevetni, hanem azt, hogy Pumuklira, jobb esetben Arielre, vagy Meridára hasonlít.
A középkorban máglyán végezték a vörös asszonyok
E tekintetben hálás lehet minden ma született vörös, hiszen azok, akik a sötét középkorban lángoló tincseikkel mertek mutatkozni, azonnal a bűnös boszorkányként lettek megbélyegezve, és egytől egyig a máglyán égtek el.

Szexistennők, és dominák?

A legtöbb ember szerint (akik nem ide tartoznak azokról fog szólni a következő pont) a vörös hajban van valami extraszexi, ami pajzánságra és túlfűtött hálószobai titkokra utal. Az élénk buja szín és az apró dögös kis szeplők bizony olykor forró vérrel párosulnak. De úgy, ahogy mindenben természetesen a kivétel itt is erősíti a szabályt.

Van, aki imádja van, aki undorodik tőle
Az fent említett előbbi halmazba tartozók számára, egy vörös csaj, pasi egyértelműen maga szerelem első látásra. Ám vannak, akikből ugyanez a heves érzelem éppen az ellenkező oldalon csapódik le. Természetesen vannak, akik irigységből nézik csúnyán, vannak, akikből egyszerűen csak ellenszenvet vált ki. Tény, hogy nagyon megosztó, de ettől csak még inkább különleges.

Ami a vörös haj mellé jár
Elsősorban hófehér, barnulni soha nem tudó érzékeny bőr. Amit télen sem árt naponta háromszor 50 faktoros krémmel kenni. Majd ezt a fehér tiszta vászont díszítő tengernyi szeplő, ami olykor az egész testet beborítja.

Sztárok, akik vörös hajjal hódítanak - kattints a képre a galériáért!

Amy AdamsForrás: Getty Images/John Shearer