Sokkal több baba született 2020-ban, mint az előző évben

Forrás: Shutterstock -
adatok Születés baba házasság KSH
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A KSH adatai szerint valóságos bébibumm volt Magyarországon 2020-ban a járvány ellenére is, ugyanis 3563-mal több gyerek született, mint 2019-ben.

Járvány ide vagy oda, sokkal több baba jött a világra a tavalyi évben hazánkban, mint 2019-ben. Pontosan 3563-mal több gyerek született.

A KSH adatai szerint Magyarországon 2019-ben januártól novemberig 81.412 gyerek érkezett a világra, 2020-ban ugyanebben az időintervallumban pedig 84.975. (a 2020-as decemberi adatok még nem nyilvánosak, ezért vizsgálták csak novemberig).

A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

De a házasodási kedv is nőtt annak ellenére is, hogy a járvány miatt csak nagyon nehezen lehetett esküvőket tartani. Tavaly 1946-tal több pár mondta ki a boldogító igent, mint az azt megelőző évben - írta a Ripost

Valószínűleg ezek az adatok annak is köszönhetőek, hogy a kormány nagyon kedvező családtámogatási programokat vezetett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.