DIY ékszerek - készíts magadnak otthon csodás kiegészítőket

ékszerek DIY kiegészítők
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha unod a boltokban megvásárolható sablon ékszereket vagy nem szívesen költesz több ezer forintot kiegészítőkre, akkor ez az összeállításunk neked szól. Olyan otthon elkészíthető karkötőket, gyűrűket és egyéb ékszereket mutatunk most nektek, amikketl garantáltan fel tudjátok dobni az outfiteteket.

Összegyűjtöttünk néhány gyönyörű és némi kézügyességgel otthon is elkészíthető ékszert, amikkel garantáltan sikert arathatsz barátnőid körében.

Tipp: Mielőtt nekivágsz a nagy ékszerkészítésnek, mindképpen szedd össze a kellékeket, eszközöket, amikkel dolgozni szeretnél, hogy ne a munkafolyamat közben kelljen keresgélni a szerszámokat, hozzávalókat.

Háromszöges fülbevaló bőrből

Hozzávalók: vajpuha bőrdarabkák egymáshoz passzoló színekben (választhatsz nyers bőrt is, amit textilfestékkel befesthetsz), háromszög sablon, olló, bőrlyukasztó, fülbevalóhoz kampó (hobbi boltban olcsón beszerezhető), pillanatragasztó

1. Tervezd meg, mekkora háromszögeket szeretnél, majd készíts hozzá sablont

2. Ha ezzel megvagy, vágj ki sablonnal 3-3 darabot. Mindkét fülbevalóhoz elegendő lesz ez a mennyiség.

3. Ha eleve színes bőrt választottál, akkor a harmadik lépés kimarad, ha nyers bőrrel dolgozol, akkor itt az ideje, hogy befesd a háromszögeket.

4. Ha megszáradtak a háromszögek, a képen látható módon ragaszd őket szépen egymásra.

5. A megragasztott háromszögforma tetejét lyukaszd ki, majd fűzd bele a fülbevaló kampóját és már készen is van a vagány ékszered.

Háromszöges fülbevaló bőrből Forrás: helloglow.com, buzzfeed.com

Karkötő biztosító tűből

Hozzávalók: minél több ezüstszínű, közepes nagyságú biztosító tű, színes közepes méretű gyöngyök selyemfonal

1. A biztosító tűkre tetszés szerint fűzd fel a gyöngyöket. Használhatsz egy színt, de keverheted is őket, az outfitednek megfelelően. Minél több biztosító tűt készíts el, mert egy szép, mutatós karkötőhöz bizony jó sokra lesz szükség belőle.

2. Mérd a csuklód méretéhez a selyemfonalat, és abból vágj két azonos hosszúságút. Fontos, hogy úgy válassz karkötő méretet, hogy könnyedén fel tudd venni a karkötőt, de ne essen le a kezedről.

3. A gyöngyökkel díszített biztosító tűket fűzd fel a selyemfonalakra a képen is látható módon, a tű két szélén található lyukakba. Szorosan tedd őket egymás mögé, majd ha elérkeztél a fonal végére, köd őket össze és már készen is van az ékszered.

Karkötő biztosító tűből Forrás: susannaserres.com, buzzfeed.com

Nyaklánc és karkötő elhasznált pólóból

Hozzávalók: tetszőleges színű elhasznált pólók, olló, varrókészlet

1. Vágd fel a már nem használt pólókat egyenlő hosszúságúra. Nyaklánc esetén hosszabbakat és picivel szélesebbeket, karkötő esetén rövidebbeket és vékonyabbakat vágj.

2. A kapott anyag darabkákból fonj szép szálakat. Minél többet teszel egybe, annál mutatósabb lesz az ékszer. 3-4 egymás melletti szál karkötő és nyaklánc esetén is elegendő lehet.

3. Ha készen vannak a fonatokat, kösd őket össze, majd vágj ki a pólóból egy szélesebb gyűrűnyi darabot, és azzal takard le az illesztéseket, ahogy az ábra is mutatja. Varrd össze a takarást és készen is van a mosható ékszered.

Nyaklánc és karkötő elhasznált pólóból Forrás: melissaesplin.com, buzzfeed.com

Fémes nyaklánc

Hozzávalók: tetszőleges színű (arany, ráz, ezüst) ujjnyi vastagságú fémdarabkák, fekete selyemkendő, vagy egyéb anyag

Tipp: ezt a nyakláncot nem csak feket selyem anyaggal, hanem nyáron különböző púder színű anyagokkal is variálhatod. Anniy a dolgod, hogy átfűzöd a fémdarabokat és máris egy másik ékszert kaptál

1. Vágj ki a nyakad körmértének megfelelő hosszúságú anyagdarabot, kb. 2 cm szélességben.

2. Fűzd rá a fémdarabkákat majd kösd a nyakadba - percek alatt elkészülhetsz ezzel a szuper elegáns ékszerrel!

Fémes nyaklánc Forrás: imadethis.com, buzzfeed.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.