Egészséges reggeli az energikus napért

Forrás: Shutterstock -
finom falat reggel étkezés reggeli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nap első étkezése sokkal fontosabb mint gondolnánk. Vannak, akik képtelen rá, hogy reggelizzenek, másoknak pedig ez a kedvenc étkezésük. Ha te is az első csoportba tartozol mutatunk pár szuper tippet, hátha kedvet kapsz a reggeli falatozáshoz.

A reggeli azért is nagyon fontos, mert a délelőtt folyamán feltölti szervezetünket energiával és segít lendületesen kezdeni a napot. Ám arra mindenképpen oda kell figyelnünk, hogy megfelelő alapanyagokat, és mennyiséget válasszunk, hiszen egy nehéz zsíros étkezés után munka helyett inkább az alváshoz lesz kedvünk.

Ha édesszájú vagy

Minden mentes banán palacsinta:
Nem kell hozzá semmi más, csak két érett banán és egy tojás. Az összetört banánokat keverd össze a tojással, majd forró serpenyőben süss belőle kerek palacsintákat. Garantáltan nagyon finom falatokban lesz részed, ami ráadásul glutén, laktóz, és cukormentes. De tele van fehérjével és rostokkal.

Zabkása:
A klasszikus reggelik koronázatlan királynője. Igaz, hogy sós változatban is verhetetlen, de édes élvezetként számtalan módon elkészítheted. Piros gyümölcsökkel, banánnal, mézzel, magvakkal megbolondítva. Ha mandulatejben főzöd meg az apró zabszemeket, és sovány kakaóporral hinted meg a tetejét garantáltan gyermekkorunk kedvencét a tejbegrízt idézi majd az ízélmény.

Bolondítsd meg a zabkását piros gyümölcsökkel, banánnal, mézzel és magvakkal Forrás: Shutterstock

Ha sós ízekre vágysz

Omlett minden formában:
A tojás az egyik legjobb fehérjeforrásunk, és remek energiabomba a délelőtti órákban. Az omlett minden formája könnyen elkészíthető, tele van vitaminokkal, hasznos zsírokkal, rostokkal, és természetesen nagyon finom. Spenóttal, gombával, sajttal, sonkával, cukkinivel elkészítve garantáltan nem fog csalódást okozni.

Zöldség zöldséggel:
Salátát nem csak az ebédünk mellé érdemes fogyasztani, hanem akár főétkezésként is. Egy avokádós bébispenótos saláta, egy pohár narancslével kísérve tökéletes vitaminbomba a szervezetünk számára.

Avokádós bébispenótos saláta Forrás: Shutterstock

Tojásból sosem elég


A tojásról ugyan már beszéltünk, de nézzük meg mennyi lehetőséget tartogat még magában ez a fantasztikus alapanyag. Ha sütés pártiak vagyunk, akkor egy szelet teljes kiőrlésű pirítós tetejére ültetett tükörtojás, egy balzsamecetes paradicsomsalátával minden bizonnyal bearanyozza majd a reggelünket.
De ha elegünk van a serpenyőből, akkor marad az örök klasszikus a főtt tojás, amit kedvednek megfelelően olyan keményre vagy puhára főzhetsz amilyenre csak szeretnéd. De az egyik legjobb dolog, ami tojással történhet az nem más, mint amikor buggyantott tojással koronázzuk meg az avokádó toastunk tetejét.

Buggyantott tojás avokádós toastkenyeren Forrás: Shutterstock

Ha valami gyorsra, finomra, és táplálóra van szükséged

Smoothie:
Egy rohanós reggelen egyértelműen a smoothie a legjobb választás. Csak dobálj a turmixgépbe piros gyümölcsöket, egy kis banánnal és avokádóval. Bár az ananász, kókusz, mogyoróvaj kombinációt sem fogod megbánni. A folyékony reggeli nem csak laktat, de feltölt vitaminokkal, antioxidánsokkal, és még hidratál is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.