Felújítanád a konyhádat? Tedd a 2021-es év trendjei szerint

Forrás: Shutterstock -
fashion week felújítás magazin lakásfelújítás konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétségtelen, hogy a 2020-as év soha nem látott módon növelte az otthon jelentőségét. A konyhákat például még azok is aktívan elkezdték használni, akik addig csak a kész ételek melegítő helyiségként tekintettek rájuk. Amennyiben arra jutottál, hogy idén felújítod a konyhát, jó, ha ismered, hogy mik a 2021-es év legszuperebb trendjei.

Bár úgy tűnik, ez az év nem lesz olyan bezárt, mint a tavalyi, az otthoni kényelem iránti igény nem fog elenyészni, sőt, valójában csak tovább fog nőni. A következő tippeket felhasználhatod a konyhád stílusától és méretétől függetlenül.

Vesd bele magad a 2021-es konyhai trendekbe!

Használd a sötét, természetes zöldet! Idén rettentően trendi a zöld sötét, meleg árnyalata a falakon, de a konyhában a szekrények is pompázhatnak ebben a színben. Mellé mindenképp valamilyen semleges színt válassz, hogy uralkodhasson a zöld.

Ez az árnyalat nagy felületen szűkítheti a teret, így ha nem túl világos vagy épp pici a konyhád, elég, ha csak egy-egy bizonyos részen használod, a többi felületet pedig fehérre vagy világos fára cseréled.

Használd a sötét, természetes zöldet! Forrás: Shutterstock

Válts exkluzív, különleges megjelenésű edényekre! Elég a zsírfoltos tepsikből és a már háromszor leégett edényekből! Inkább legyen csak pár, de igazán jó minőségű, esztétikai élményt nyújtó darabod, mint sok, igazából már használhatatlan, csúnya edényed. Ami a cserével még együtt jár, az a bennük való tálalás - amivel csökkented a mosatlanok számát -, valamint a szekrényekben nyert hely, hiszen nem kell többé elrejtened, tárolhatod akár a pult feletti falon is őket.

Adj a tárolásra! Azok a szerencsések, akiknek van egy kis plusz helyiségük a konyhából nyílóan, azaz kamrájuk, gondolják át, miként tudnák ezt a helyiséget a lehető legpraktikusabbá tenni. Új polcok, falitárolók, rendszerezés.

Nincs kamrád? Sebaj! Az alsó szekrényekben – például az edények volt helyén – is tökéletesen kialakítható egy kisebb spájz. Kosarakkal, egymásra tehető műanyag edényekkel és plusz polcokkal máris kész a saját kis éléskamrád.

Cseréld le a konyhai gépeket! A 2021-es évben a praktikum mellett az esztétika is fontos szerephez jut. A tűzhely és a hűtő nagy falat, hiszen drágák lehetnek, de gondolj bele, hogy mennyivel jobb érzés lenne szép, új, modern és tökéletesen működő nagygépekkel felszerelt konyhában tevékenykedni. A kisgépekből – mint a pirító, a kávéfőző vagy épp a turmixgép – is döbbenetes dizájnnal megáldott darabokat lehet már kapni, melyek így gyakorlatilag egyszerre válhatnak használati és dekorációs elemmé.

Nyisd meg a konyhát! Amennyiben a nappali és a konyhának van közös, nem tartó fala, úgy könnyedén összenyithatod őket. Az is remek, ha nem veszed ki az egész falat, csak a felétől felfelé nyitod meg a nappali felé, alulra pedig egy pultot teszel. Sokan azért nem szeretnek a konyhában tevékenykedni, mert elzárják magukat a közösségi tértől, nem tudnak részt venni a család életében, amíg főznek, sütnek. Számukra ez tökéletes megoldás.

Nyisd egybe a konyhát a nappalival! Forrás: Shutterstock

Természetesen a legfontosabb, hogy a konyha a lehető legjobban kihasználható funkcionális tér legyen, de ne feledd, hogy sok időt töltesz itt, így érdemes az esztétikumra is adni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.