Figyelem! Ha ilyen SMS-t kapsz a Lidl-től, semmiképpen ne nyisd meg

Lidl értesítés sms vigyázz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csalás miatt adott ki figyelmeztetést a Lidl Magyarország, miszerint a nevükben SMS-ben próbálnak magánszemélyektől pénzt vagy személyes adatokat kicsalni.

A Lidl Magyarország vállalata közleményében elmondta, hogy

a csalók a Lidl Magyarország nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen más értékes tárgynyereményt (pl. okostelefont) nyertek. Ennek fejében kérik a postázási költség euróban történő kiegyenlítését vagy éppen a linkre kattintva egy hamis figyelmeztetés jelenik meg, miszerint eszközünk vírussal fertőződött meg

- írja a promotions.hu.

Csalók a Lidl Magyarország nevében próbálnak pénzt vagy személyes adatokat kicsalni emberektől Fotó: Csudai Sándor - Origo

Továbbá azt is közölték, hogy

a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag a vállalat hivatalos felületein adnak tájékoztatást, valamint hogy a nyereményekért cserébe ellenjuttatást semmilyen esetben sem kérnek.

Arra is felhívta a vállalat a figyelmet, hogy személyes-, valamint bankkártyaadataink védelme érdekében, mindig ellenőrizzük a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljunk, emellett semmiképpen ne utaljunk pénzt vagy adjuk meg adataikat ismeretlen személynek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.