Szilágyiék segítője: "Jolika néni a földön aludt, nem evett, nem ivott és 12 napig vécére sem tudott menni"

Forrás: Ripost -
Humenyánszky Jolán
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy megírtuk, a család segítője, Baricz Dezső is gyászolja Szilágyi István özvegyét, a szombaton elhunyt Jolika néni. A férfi azt is elmondta, hogyan látta az asszony szörnyű kálváriáját.

"Amikor novemberben két hétre Ózdra, a testvéréhez került, akkor az állapota nagyon megromlott. Jolika néni a földön aludt, nem evett, nem ivott és 12 napig vécére sem tudott menni. Olyan áldatlan állapotok uralkodtak, hogy Jolika néni engem hívott fel, hogy mentsem ki őt ebből a szörnyű helyzetből. Végül a rendőrök hívták ki a mentősöket, akik először az Ózdi kórházba szállították, majd két hónappal később már a Bajcsy-Zsilinszkybe vitték... Ennek hétfőn lett volna két hete..." – mondta el a Borsnak Baricz.

Forrás: Ripost

"Egyszerűen nem akartam elhinni. Egy világ omlott össze bennem, bár tudom, hogy neki valahol megváltás volt, hogy az Úr magához hívta. Szörnyű és tragikus élet állt mögötte, olyan, ami nem méltó egy emberhez. Nemhogy egy 78 éves idős asszonyhoz, akinek már jártányi ereje sem maradt küzdeni. A minimum amit megérdemel, hogy legalább méltó búcsúztatásban legyen része, de egyelőre fogalmam sincs, hogy miképp fog zajlani a temetése. Az biztos, hogy a Kozma utcai temetőben, imádott férje, Szilágyi István mellett fog nyugodni, de azt, hogy ennek költségét majd ki fogja finanszírozni arról elképzelésem sincs. Remélem a 17. kerületi önkormányzat majd tud segít ebben" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.