A féltékenységgel, vagyis a zöld szemű szörnnyel mindenki találkozik az élete során. Bár leginkább a párkapcsolatokban elterjedt, féltékenynek lenni sok mindenért és sok mindenkire lehet. Előjöhet azért is, mert valakit szebbnek, jobbnak, sikeresebbnek vagy boldogabbnak találunk magunknál. Míg egyesek könnyedén túlteszik magukat rajta, mások hiába próbálják, nem tudnak úrrá lenni a féltékenységükön. Íme, azok a csillagjegyek, akik nehezen birkóznak meg ezzel az érzéssel.

Féltékenység és irigység: ez a két negatív érzés könnyen elboríthatja az emberek agyát, és ilyenkor képtelenség tisztán látni magunkat és a másikat. Vannak, akiknél ez az állapot csak egy-két pillanatig tart, mások azonban képtelenek ilyen hamar túltenni magukat azon, hogy valaki szebb, vagy valamiben jobb náluk. A féltékenység nagyon összetett érzés, többnyire a saját bizonytalanságunk, félelmünk és szorongásunk szüli, ezért nagyon nehéz kontrollálni. Az alábbi csillagjegyek azok, akik hajlamosabbak a zöld szemű szörny irányítása alá kerülni, és bármennyire próbálkoznak, nem tudják egyhamar visszavenni az irányítást.

Kos
A Kosok robbanékonyak, temperamentumosak és nagyon könnyen az érzelmeik irányítása alá kerülnek. Gyakran kerülnek összetűzésbe a környezetükkel, azt szeretik, ha ők azok, akik irányítanak. Habár egy csipetnyi féltékenységet még jól kezelnek, de könnyen belelovallják magukat, egyre több okot találva, az pedig felemésztheti őket még akkor is, ha minden alapot nélkülöz.

A Kosok robbanékonyak, temperamentumosak és nagyon könnyen az érzelmeik irányítása alá kerülnekForrás: Shutterstock

Rák

A Rákok számos jó tulajdonsággal rendelkeznek, a többi között megbízhatóak, akik a családot mindennél fontosabbnak tartják, Nagyon együttérzőek, de sokszor bizonytalanok és túlérzékenyek. Mivel számukra a kapcsolat, és a társ adja meg a kellő biztonságérzetet, hajlamosak a túlzott féltékenykedésre is, ugyanakkor nyíltan csak a legvégső esetben beszélnek gyanújukról, érzelmi ügyeikről. Tudják, hogyan rejtsék el, vagy tudassák indirekt módon a problémáikat.


Oroszlán

Az Oroszlánok őszinték és becsületesek, fontos számukra ugyanakkor az elismerés és a család is. Mivel tisztában vannak a saját képességeikkel, mások sikere őket nem érinti rosszul, amennyiben az megérdemelt. Ha nem, akkor sem féltékenyek, csupán az igazságérzetüket bántja az ilyen helyzet, de ezt képesek könnyen és gyorsan elengedni. A párkapcsolatában azonban más a helyzet. Az Oroszlánok hajlamosak úgy érezni, hogy nekik járnak bizonyos előjogok, és ha nem kapják meg kellő figyelmet és törődést akkor sértetté és dühössé válhatnak.

Az Oroszlánok ha nem kapják meg kellő figyelmet és törődést akkor sértetté és dühössé válhatnakForrás: Shutterstock

Szűz

A Szűz jegy szülöttei a tökéletességre a rendre és a biztonságra törekszenek, nehezen viselik a kritikát, és sokszor szoronganak. Éppen ezért az irigység és féltékenység gyakori társuk, nehezen viselik, ha valaki könnyebben és jobban tud érvényesülni az életben náluk. Ő a párkapcsolatban hűséges és szolgálatkész, de mivel bizonytalan és kritikus is, a szerelmi élete sem mentes a zöld szemű szörnytől.


Skorpió

A Skorpiók szenvedélyesek és szélsőségesek, sok időbe telik, mire képesek valakiben teljesen megbízni. Nehezen viselik a bizonytalanságot, ezért hajlamosak a birtokló magatartásra. Ők sok titkot őriznek, de nem szeretik, ha mások titkolóznak előttük. Ha megérzik, vagy legalábbis úgy gondolják, hogy rejtegetnek előlük valamit, akkor könnyen támadóvá válhat, és nehezen felejti el, ha valaki megbántotta.