Ha eddig te is járattad a hidegben az autót indulás előtt, ezt olvasd el!

Forrás: Shutterstock -
fűtés időjárás autó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mínuszokkal támad minket az időjárás a héten és aki az utcán parkol, az bizony kénytelen a jéghideg autóba beszállni kora reggel. Sokan ezt úgy oldják meg, hogy percekig járatják üresben az autót indulás előtt, hogy legalább egy kicsit felmelegedjen.

A Forma-1-es szakértő Ron Dennis szerint azonban a túlságosan hosszú ideig tartó bemelegítés kimondottan árt a motornak.

Persze azzal nincsen gond, hogy legalább a jeget leolvasztod a szélvédőről, de utána érdemes azonnal elindulni, ugyanis az autó hamarabb felmelegszik útközben, mint ha üresben pöfög. A mostani új autókban ugyanis befecskendező rendszer van, amivel indítózás után már el is lehet indulni – írja a Ripost.

Forrás: Shutterstock

Arról nem is beszélve, hogy az autó hosszas bemelegítése a környezetet is szennyezi és a kocsinak sem tesz jót. Ron Dennis szerint ha túl sokáig jár hidegben az autó alapjáraton, a motorolajba benzin szivároghat – ami miatt nem lesz megfelelő a kenés, vagyis a motor alkatrészei idő előtt elkopnak.

Mindezt mérlegelve talán megéri a rövid ideig tartó didergés, hogy megóvjuk autónkat és környezetünket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.