Tavaly február óta küzd újra alkoholfüggőségével Kiss Tibi: nem tarthatja a kapcsolatot zenésztársaival

Quimby alkohol Kiss Tibor függőség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Quimby frontembere, Kiss Tibi tavaly februárban döntötte el, hogy felveszi a harcot az alkohollal és 15 év után újra megpróbálja leküzdeni függőségét, ami a zenekar számára is okozott nehéz pillanatokat.

Egy éve döntötte el Kiss Tibi, hogy szembeszáll a démonjaival és végérvényesen leszámol az alkohollal. A frontember függősége már a Quimby életére is rányomta a bélyegét, már az is szóba került a tagok között, hogy nem folytatják tovább a közös zenélést.

Balanyi Szilárd, a Quimby billentyűse szerint hosszú és rögös út vezetett a tavaly februári elhatározásig.

"Tibi tavaly február óta küzd, de csak ősszel találta meg azt a rehabilitációs intézetet, amelyben most van, és ahol úgy tűnik, végre azt a terápiát kapja, amely a megfelelő számára. Nem beszélünk vele, nem tarthatjuk a kapcsolatot, de azt az információt kaptuk, hogy halad az úton" - mesélte a Blikknek a zenész.

15 év után újra felvette a harcot az alkohollal Kiss Tibi Forrás: Kultkikötő

Szilárd szerint a végső döntést Tibinek kellett meghoznia, ami korántsem volt egyszerű.

"Már nagyon sok volt a feszültség a zenekarban Tibi állapota miatt, rántott magával mindenkit. Persze, egyrészről tudtuk, hogy ez egy betegség, de azért be kell vallani, hogy a düh érzése sem állt tőlünk távol a helyzet miatt. Ám mi hiába mondtunk neki bármit, neki kellett meghoznia a döntést" - magyarázta a billentyűs.

A zenekar természetesen számít az énekesre, azonban a nagy visszatérésre még várni kell.

"Azt gondolom, reális esélye annak, hogy a Quimby teljes létszámban újra a színpadon álljon, 2022 tavasza előtt nincs.

És azt is rengeteg beszélgetés kell, hogy megelőzze, hiszen nagyon sok mindent kell át- és kibeszélni ahhoz, hogy majd újra működni tudjunk. Hosszú hetekig, hónapokig vitatkoztunk azon, hogy miként legyen tovább, hogy próbáljunk működni, és jó ideig semmiben nem értettünk egyet.

Aztán egyszer csak, amikor már tényleg a feloszlás szélén álltunk, rájöttünk, hogy ezt semmiképpen nem akarjuk, és eldöntöttük, kell egy egészséges Quimby az egészségesen visszatérő Kiss Tibinek is"

- tette hozzá a zenész.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.