10 módszer, hogy megtisztítsd otthonodat a negatív energiáktól

Forrás: Shutterstock -
megtisztítás otthon energia magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Otthon mindenki a nyugalmat, a békét és a feltöltődést keresi, így kevesebb rosszabb dolgot lehetne elképzelni a saját fészkedben, mint a kellemetlen érzéseket, és az indokolatlan feszültséget, szorongást. Tisztítsd meg otthonodat a negatív energiáktól!

Gyakran érzed magad otthon fáradtnak, szomorúnak, lehangoltnak? Nem találod a helyedet, képtelen vagy lazítani, nem leled a békét? Nos, ebben az esetben épp itt az ideje, hogy száműzd a negatív energiákat egyszer és mindenkorra! Mutatok is hozzá pár könnyedén elvégezhető technikát, trükköt.

1. Szellőztess!

Nyisd ki az ablakokat, az ajtót és engedd, hogy teljesen kicserélődjön a benti levegő! Lehet, hogy kint hideg van, vagy legalábbis hűvösebb, mint a lakásodban, de a levegő kicserélésével a negatív energiafelhők is távoznak. Szellőztetéskor rázd ki alaposan az ágyneműt, a takarókat és a díszpárnákat is.

2. Égess tömjént vagy zsályát!

Persze, csak óvatosan, de nyugodtan használhatod a tömjén füstjét otthonod megtisztításáshoz. Vidd körbe a lakás, a ház minden helyiségében és engedd át magad az utána maradó pozitív légkörnek.

A másik hatásos „füst" a zsálya. Gyújtsd meg, majd fújd el a zsályacsokrot, majd járj körbe vele a óramutató járásával megegyező irányban, a bejárati ajtótól indulva.

Gyújtsd meg, majd fújd el a zsályacsokrot, majd járj körbe vele a óramutató járásával megegyező irányban Forrás: Shutterstock

3. Ki a törött dolgokkal!

A sérült, eltört bútorokból, használati tárgyakból negatív energia árad. Vagy javítsd meg vagy távolítsd el otthonodból őket.

4. Helyezz el egy ásványt!

Van egy rossz hírem, ebben az esetben nem számít, hogy mi a kedvenc színed vagy milyen árnyalat passzolna az adott szobádhoz. A megfelelő ásványok: a zöld turmalin (nyugalom, béke, védelem), a halvány rózsaszín rózsakvarc (védelem, pozitív érzelmek) és a fekete ónix (lelki egyensúly, védelem).

Ezekből helyezz egyet-egyet abba a helyiségbe, ahol a legtöbbet időzöl vagy ahol a leginkább kellemetlenebbül érzed magad.

Helyezz el ásványt abba a helyiségbe, ahol a legtöbbet időzöl Forrás: Shutterstock

5. Használj sárgát!

A sárga meleg árnyalatai pozitív energiával töltik fel a szobákat. Minél több van belőlük, annál boldogabbnak fogod magad érezni. Használd a falakon, a kárpitokon, dekorelemeken.

6. Sózz!

A negatív energiákat remekül kitisztítja a szoba négy sarkába szórt só. Ezt két nap után szedd össze, és vidd ki a lakásból.

A negatív energiákat remekül kitisztítja a szoba négy sarkába szórt só Forrás: Shutterstock

7. Elő a tükrökkel!

A tükör segít a pozitív energiák áramlásában, de csak abban az esetben, ha szélei lekerekítettek, illetve ha nem helyezel egymás felé nézőket a szobákba.

8. Szerezz be kerek tárgyakat!

A kör alakú asztalok, székek, lámpák, szőnyegek, párnák, ékszerdobozok, vázák és más lakberendezési elemek nagyban hozzájárulnak a pozitív energiák bevonzásában.

A kör alakú tárgyak nagyban hozzájárulnak a pozitív energiák bevonzásában Forrás: Shutterstock

9. Tarts rendet!

Az eddig se volt titok, hogy a rendetlenség és a kosz együtt jár a belső nyugtalansággal. A tárgyak rengeteg rezgést közvetítenek, a poros, zsúfoltan egymásra halmozott dolgok között pedig képtelen a pozitív energia áramlani. Ne hidd azonban, hogy csak a látható helyeken kell rendet tartanod, bizony a szekrényekben és fiókokban is fontos a rendezettség.

10. Védd a bejáratokat!

Egy tisztítás után arra is gondolnod kell, hogy a negatív energiák ne törhessenek be újra az otthonodba. Erre kiváló megoldás, ha lemosod az ablakokat és a bejárati ajtót citromlével, sóval és fehér ecettel dúsított vízzel, majd a lábtörlő alá tengeri sót teszel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.