A zongoraművész 13 éves korában esett le a mászórúdról, közel egy évig mankóval járt, térdét és sípcsontját visszaépítették. Bár mindez nincs kihatással a mindennapjaira, a mai napig álmodik az akkor történtekkel.

Nem sokan tudják Szentpéteri Csilláról, hogy nagyon sportos családból származik és emiatt ő is sportkarriert tervezett. Erről azonban súlyos balesete miatt hamar le kellett mondania.

 „13 éves voltam, a kezem valahogy megcsúszott, de a mászórúdra nem lehet visszakapaszkodni. Leestem a rúd tetejéről, méghozzá úgy, hogy a lábam a nyakam mögött ért földet. Kész csoda, hogy túléltem. 13 órás csontátültetésem volt, a saját testemből vettek ki csontokat. Borzasztó volt, egy évig mankóval jártam utána" – írta meg a Blikk Rúzs Szentpéteri Csilla Sláger Kult interjúja alapján.

Szentpéteri CsillaFotó: Mudra László - Origo

A baleset mellett a zongoraművésznek még egy szerelmi csalódást is el kellett szenvednie.

Akkor voltam először szerelmes, de a fiú ez idő alatt lépett le. Az volt a szörnyű, hogy minden nap láttam, ahogy a versenybringával elmegy a házunk előtt, de nem hozzám, hanem a másik házba ment, egy nyolcadikos lányhoz. Ez olyan élesen bennem maradt... Nagyon sokat álmodok azóta is ezzel az egész helyzettel" – idézte fel  a fájdalmas emlékeket a művésznő.

Csilla balesete ellenére is nagyon sportos életet él. Jelenleg a nordic walking a kedvenc sportja, melyet leginkább egyedül űz, mivel a családnem tudja vele tartani a lépést. 10-12 km-t szokott megtenni gyors tempóban, igazi maximalista, aki 12.000 lépésig meg sem áll.