Knapik Tamás a Fiesta együttes alapítója két évig egyedül nevelte autista kisfiát. A zenész elárulta, sok alapítvány visszaélt a helyzetével, és csak lehúzták őt nagyobb összegekkel.

A Fiesta zenésze nyíltan beszél arról, hogy négyéves kisfiánál autizmust diagnosztizáltak még kiskorában. Knapik Tamás ráadásul két évig egyedül nevelte a gyereket, párjával most sikerült rendezniük újra a viszonyukat.

A Life TV Ébredj velünk! című műsorában elmondta, nincs könnyű helyzetben.
„Mi szülők, akik autizmussal élő gyermeket nevelünk, magunk tapossuk ki az utat, amin járunk, mivel nincs igazán konszenzus abban a tekintetben, hogy melyik módszer a leginkább hatásos a gyermekeink fejlődése szempontjából. Én azért is beszélek erről nyilvánosan, mert ahányszor megjelenek egy műsorban, vagy a témáról szóló cikkben, mindig érkeznek megkeresések és javaslatok más szülőktől" – árulta el a zenész.

Knapik Tamás sokáig egyedül nevelte autista kisfiát.Forrás: koncertiroda.hu

Tamás elmesélte, nem egyszer előfordult, hogy az alapítványok ahelyett, hogy segítettek volna neki, csak lehúzták pénzzel.

Azt tapasztaltam, hogy akadnak olyan alapítványok, amelyek csak a pénzt veszik el a szülőktől, de valójában nem nyújtanak hatékony segítséget. Előfordult olyan is, hogy százötvenezer forintot kértek azért, hogy megállapítsák a kisfiam autizmusát, majd amikor kérdeztem, hogy bekerülhet-e hozzájuk a programba, közölték, hogy nincs helyük..."