Még 2019-ben történt az eset, amikor is egy román férfi a társával rendőrnek álcázva magukat megállított három nőt, és rájuk támadtak, gázpisztollyal lövöldöztek, és kirabolták őket.

Vádat emeltek egy román férfi ellen, aki társával 2019 április 22-én éjjel az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán követni kezdte az általuk ismert három román nőt.
A rendőrségéhez hasonló jelzéssel megállították az autót. A két férfi láthatósági mellényt, maszkot és fejfedőt viselt, ezért a nők rendőröknek hitték őket.

Mivel a kocsi ajtaja zárva volt, gázpisztollyal a földre lőtt az egyikük, majd kihúzta az autóból a kulcsot. Dulakodás alakult ki, a férfi ököllel kezdte ütni a nőt, majd kinyitotta a kocsit, az útra lökte, és pénzt követelt tőle.

Az egyik nő menekülni próbált, de utolérték, és elkapták, őt is megverték. A harmadik nő a szalagkorlátok felé menekült.
Ezután a két férfi távozott mindkét autóval. Később megálltak, a nők értéktárgyait átpakolták a saját kocsijukba, és azzal mentek tovább. A vádlottak 13 ezer eurót, mobiltelefonokat, ékszereket, ruhákat loptak el több mint 7 millió forint értékben – írta a Ripost.

Romániában végül elfogták a vádlottat, előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék dönt majd.