Ebből biztosan tudhatod, hogy a párod szakítani akar veled

Forrás: Shutterstock -
párkapcsolat csalódás szakítás közösségi média
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többet posztolunk érzelmeinkről, kapcsolatainkról különböző internetes oldalakon. Nem is gondolnánk, de az, ahogy a közösségi médiában szerelmi életünkről megnyilvánulunk, már előrejelezhet egy lehetséges szakítást.

Egy új tanulmányban a Reddit közösségi média platform nyelvének elemzésével követték nyomon az emberek társadalmi, kognitív és érzelmi életét, amikor egy szakításról írtak. A szakértők azt fedezték fel, hogy a nyelvhasználat akár 3 hónappal azelőtt is mutathatja egy kapcsolat közelgő felbomlását, mielőtt az bekövetkezne. A szakítás után még 6 hónapig tartanak a folyamatos pszichológiai utóhatások - írta meg a PNAS.

Amióta az emberek az Interneten élik az életüket, jobban meg lehet figyelni, milyen szavakat és kifejezéseket használnak egy személyes megrázkódtatás, akár szakítás kapcsán. A névmások, névelők és más szinte láthatatlan szavak finom elmozdulásainak elemzése feltárhatja az élettapasztalatok pszichológiai hatásait.

szakítás Forrás: Shutterstock

A tanulmányban archivált közösségi média adatok felhasználásával feltérképezték a szakításon áteső emberek szóhasználatát. Szöveges elemzéseket végeztek 1.027.541 bejegyzésen 6803 Reddit-felhasználótól, akik szakításukról posztoltak. A szó- és nyelvhasználatot megfigyelve, a küszöbön álló szakítás 3 hónappal az esemény előtt nyilvánvaló volt, a szakítás hetében tetőzött és még 6 hónapig érzékelhető volt a személy kommunikációjában.

És hogy mik az egyértelmű jelek? Szakítás előtt egyre gyakrabban használjuk az "én" és a "mi" szavakat, valamint a kognitív feldolgozó szavak számának növekedését és az analitikus gondolkodás csökkenését figyelték meg. Azok az emberek, akik hosszabb ideig posztoltak szakításukról, egy évvel a szakításuk után kevésbé voltak túl a traumán, mint a röviden posztoló társaik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.