Gereben Lívia másfél éve még azt sem tudta, sikerül-e legyőznie a leukémiát, vasárnap pedig bronzérmet nyert a Magyar Kupában.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd játékosáról 2019 májusában derült ki, hogy leukémiás. Edzések és meccsek helyett csak a gyógyuláson járt az esze, és a kemoterápiás kezelések sorozata után, őssejt-transzplantációt követően hetekig csak üvegfalon keresztül, steril szobából beszélhetett a szüleivel.

A leukémiát is legyőző Lívia vasárnap kupabronzot szerzett a csapatával, és önfeledten ünnepelhetett a többiekkel.

"Nagyon különleges nekem ez az érem, hiszen az első, amióta úgymond újjászülettem a betegségem után. Sokáig fogok emlékezni erre a hét végére"– kezdte Gereben Lívia a Blikknek.

"Hónapokon át szenvedtem ezért a sikerért. A visszatérés mögött rengeteg külön edzésmunka van, nem lehetek elég hálás a segítségért a stábnak és a csapattársaimnak. Teljesen másként tekintek a mindennapok problémáira, hiszen eltörpülnek ahhoz képest, amin keresztülmentem.A sportban a maximalizmusom megmaradt, de ha valami miatt szomorú vagyok, észbe kapok és emlékeztetem magamat, ez csak apróság, amin lehet változtatni addig, amíg egészséges vagyok"

– mondta a kosaras, akinek az immunrendszere olyan szinten van, mint egy egyéves gyereké, így nagyon kell vigyázni magára. 

"Hála istennek jó úton járok, az immunrendszerem erősödik, megjelentek a védekező sejtek. Fenntartó kezelésen még részt kell vennem, tíz ciklusból kettő van hátra, ilyenkor egy hétig napi két injekciót kapok. Ráadásul a gyermekkori oltásaimat is újra beadják, illetve hamarosan a koronavírus elleni vakcinát is"

– árulta el a sportoló.

Forrás: fiba.com