Omar bin Laden vallomás Oszama bin Laden
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Omar bin Ladennek nem volt könnyű gyerekkora, ma is küzd ennek utóhatásaival. A férfi a festészetbe menekül, legnagyobb múzsája Amerika és a Western filmek.

Omar bin Laden-nek nem volt könnyú serdülőkora. Édesapja szigorú szülő volt, elvárta fiától, kövesse apját Afganisztán völgyeibe harcolni. 15 évesen már az Al-Kaida felkészítőtáboraiba vitték, 16 évesen pedig apja parancsára az afgán polgárháborúban harcolt. Oszama ráadásul verte fiait és később megpróbálta rábeszélni őket, hogy önként jelentkezzenek öngyilkos merényletekre. Omar nem tudott azonosulni apja eszméivel, így 18 korában édesanyjával Szíriába menekült - mesélte a Vice magazinnak.

Oszama bin Laden, Al Kaida Forrás: AFP

20 éves volt és Szaúd-Arábiában élt a szeptember 11-i támadások idején. A most 39 éves Omar többször is elítélte a szeptember 11-iki eseményeket, elutasítja apja erőszakos ideológiáit, és bár soha nem tagadta meg családnevét, régóta igyekszik elhatárolódni a névhez kapcsolódó negatív képzetektől. Nagyon sajnálja, hogy az emberek azt gondolják, minden arab férfi terrorista, mert ez egyáltalán nem igaz.

Omar azóta is poszttraumás stressz szindrómával, bipoláris zavarral és depresszióval küzd. Családjával Normandiában élnek, vidéki farmjukon Omar nyugodtan tud szenvedélyének, a festészetnek hódolni. Elmondása szerint édesanyja és az egyik nővére is imád festeni, a rajzolás és a festét a vérében van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.