Wales városának lakossága kedves gesztust tett a magyarok felé azzal, hogy március 15-e alkalmából a "Tavaszi szél" című népdal egy feldolgozását készítették el magyar nyelven, valamint piros, fehér és zöld színekbe öltöztek a kisváros üzleteinek kirakatai is.

A felvételt a montgomery-i Lydia Bassett, valamint a város Monty Folk nevű közösségi népdal-együttese készítette a különleges alkalomra.

"Magyar barátaink nemrég zenei előadásokkal köszöntöttek bennünket Wales nemzeti ünnepén, Szent Dávid-napon, a Békés megyei Bréda-kastély pedig a walesi zászló színeiben pompázott a tiszteletünkre. Ezt a csodálatos gesztust szerettünk volna viszonozni a forradalom és szabadságharc évfordulóján, egy gyönyörű magyar népdallal – Montgomeryből, szeretettel.

Bár magyarul énekelni nagy kihívás volt számomra, a zenekar meglehetősen élvezte a feladatot, és alig vártuk, hogy a magyar közönség arcára is mosolyt csalhassunk március 15-én" - mesélte Lydia Bassett.

A nemzeti nap alkalmából továbbá piros, fehér és zöld színekbe öltöztek a montgomery-i üzletek kirakatai is, így tisztelegve Wales és Magyarország között alakuló barátságnak. A közösség tagjai háromszínű origami virágokkal, rajzokkal és egyéb díszekkel is készültek március 15-re - írja a szeretlekmagyarorszag.hu