Március 15. alkalmából magyarul énekelték el a Tavaszi szél című dalt a walesi Montgomery lakói - Videó

népdal Wales magyar Tavaszi szél videó március 15.
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Wales városának lakossága kedves gesztust tett a magyarok felé azzal, hogy március 15-e alkalmából a "Tavaszi szél" című népdal egy feldolgozását készítették el magyar nyelven, valamint piros, fehér és zöld színekbe öltöztek a kisváros üzleteinek kirakatai is.

A felvételt a montgomery-i Lydia Bassett, valamint a város Monty Folk nevű közösségi népdal-együttese készítette a különleges alkalomra.

"Magyar barátaink nemrég zenei előadásokkal köszöntöttek bennünket Wales nemzeti ünnepén, Szent Dávid-napon, a Békés megyei Bréda-kastély pedig a walesi zászló színeiben pompázott a tiszteletünkre. Ezt a csodálatos gesztust szerettünk volna viszonozni a forradalom és szabadságharc évfordulóján, egy gyönyörű magyar népdallal – Montgomeryből, szeretettel.

Bár magyarul énekelni nagy kihívás volt számomra, a zenekar meglehetősen élvezte a feladatot, és alig vártuk, hogy a magyar közönség arcára is mosolyt csalhassunk március 15-én"

- mesélte Lydia Bassett.

A nemzeti nap alkalmából továbbá piros, fehér és zöld színekbe öltöztek a montgomery-i üzletek kirakatai is, így tisztelegve Wales és Magyarország között alakuló barátságnak. A közösség tagjai háromszínű origami virágokkal, rajzokkal és egyéb díszekkel is készültek március 15-re - írja a szeretlekmagyarorszag.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.