A Dietetikusok Országos Szövetsége felhívta a figyelmet arra, hogy nagyon fontos odafigyelni a táplálkozásra a koronavírusból való felgyógyulás után.

A koronavírusos betegek gyakran küzdenek hányingerrel, étvágytalansággal, ami könnyen súlyveszteséggel járhat, ez pedig lassítja a későbbi felépülést.

A Dietetikusok Országos Szövetsége azt javasolja, rendszeresen ellenőrizzük a súlyunkat. Érdemes a főétkezések közé kisebb étkezéseket beiktatni, hogy súlyunkat visszaállítsuk. A MDOSZ ajánlása szerint például halat, csirkét, rizst, túróval töltött héjában sült burgonyát ajánlott fogyasztani. Ezenkívül ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre is.

A fotó illusztráció.Forrás: Dreamstime

Azt javasolják, aki elveszítette a szaglását és ízlelését, egészítse ki kedvenc ételét intenzívebb összetevőkkel, úgy mint mustár, torma, különböző fűszerek.

Ezenkívül legyen változatos az ételek hőmérséklete és állaga is. Továbbá felhívták a figyelmet arra, hogy fémes szájíz esetén hanyagoljuk a fém evőeszközöket.
Ha valaki erős fáradtságot vagy légszomjat érez, ajánlott a puha, magas víztartalmú ételek fogyasztása.