Ez fog történni, ha meghal II. Erzsébet királynő

Forrás:Twitter/The Royal Family -
halál forgatókönyv gyász II. Erzsébet brit királynő II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még bele gondolni is borzalmas, hogy mi fog történne akkor, ha II. Erzsébet meghal. Ám minden eshetőségre fel kell készülni még a királyi családban is.

London Bridge-hadművelet – ez a neve annak a forgatókönyvnek, amelyet már közel hatvan éve megírtak arra az esetre ha bármilyen okból kifolyólag II. Erzsébet királynő az életét vesztené.

Kiderült, hogy mi is történne akkor, ha a hamarosan 95. születésnapját ünneplő II. Erzsébet meghalna!

Az első és legfontosabb dolog, hogy kit és hogyan kell értesíteni a halálesetről. A legszűkebb család mellett a királynő magántitkárának, azonnal közölni kell a hírt a brit miniszterelnökkel is - írta a Blikk.

II. Erzsébet brit királynő Forrás:Twitter/The Royal Family

Ezután a miniszterelnök kötelessége lesz, hogy erről tájékoztassa először azon 15 állam vezetőjét, amelynek szintén II. Erzsébet a feje, majd a Brit Nemzetközösség további 36 országának vezetőit.

A hagyományok szerint korábban a BBC-t, a brit közszolgálati csatornát értesítették legelőször a médiumok közül, ám manapság feltehetően egy már korábban megírt közleményt fognak eljuttatni a legnagyobb brit hírközlő szerveknek.

Csak kevesen tudják de a brit tévéstúdiókban évek óta félre van téve egy olyan szett a műsorvezetők számára, amelyben illendő a gyászhírt bemondani.

A királynő idős korából kifolyólag nem csak a ruha van már előkészítve, hanem egy összevágott anyag, esetleg egy megírt cikk is, amely II. Erzsébet életét mutatja be.

Külön érdekességnek számít, hogy ha bekövetkezik a tragédia a brit gépeken a pilótáknak is be kell mondaniuk a szomorú hírt.

Miután nyilvánosságra jött borzalmas hír, 12 nap hivatalos nemzeti gyász következik. Majd a temetés előtti négy napban a holtestetet a Westminster-apátságban ravatalozzák fel, majd a Windsor-kastély kápolnájában helyezik örök nyugalomra.

Halálával a most 72 esztendős Károly herceg lenne az új király, hacsak le nem mond a trónról a fia, Vilmos herceg javára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.