Texasi gyökereit olajkutak tulajdonosaként ápolja, A herceg menyasszonyához egy szappanopera kölcsönözte ki, Sean Penn-nel csak két gyerek születése után házasodtak össze, és a Forrest Gump forgatásán a betegség sem tudta legyűrni. Ezekről, és még sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben az 55. születésnapját ünneplő Robin Wright kapcsán.

1.

Robin Virginia Gayle Wright néven született 1966. április 8.-án a texasi Dallasban. Az édesanyja egy kozmetikai cégnél, az édesapja a gyógyszeriparban dolgozott vezetőként.

Robin Virginia Gayle Wright néven született 1966. április 8.-ánForrás: FilmMagic/2017 Axelle/Bauer-Griffin/Axelle/Bauer-Griffin

2.

A texasi gyökerek annyiban máig jelen vannak az életében, hogy a szülőhelyén fektetett be, és két ottani olajkút büszke tulajdonosa.

3.

14 éves korában kezdődött a karrierje, először modellként. Párizsban és Japánban is dolgozott.

4.

A középiskola befejezése után vágott bele a színészkedésbe, és a Santa Barbara című szappanopera hozta el az első komolyabb szerepét, aminek összesen 538 epizódjában játszott aztán.

5. 

A herceg menyasszonyának főszerepében vált világhírűvé. Ekkoriban még szerződésben állt a Santa Barbara sorozattal is, ahonnan csak úgy engedték el a mozifilm forgatására, ha cserébe egy évvel meghosszabbítja velük a szerződését.

6.

A Santa Barbarában szereplőtárs Dane Witherspoon lett az első férje, akivel körülbelül addig is tartott a kapcsolatuk, míg a közös munkájuk a sorozatban.

7.
A pokol konyhájának forgatásán ismerkedett meg Sean Penn-nel, akivel aztán 7 évig jártak együtt, született 2 gyermekük, majd mindezek után össze is házasodtak. Összesen 20 évig alkottak egy párt.

A pokol konyhájának forgatásán ismerkedett meg Sean Penn-nelForrás: Collection ChristopheL via AFP/© Orion Pictures / The Rank Organisation/Orion Pictures / The Rank Organi

8.
Ezekben az években Robin Wright Penn néven szerepelt a stáblistákon.

9.
Az egyik fiukat, Hopper Jack Pennt a család két jóbarátja, Dennis Hopper és Jack Nicholson után nevezték el.

Robin Wright és fia, Hopper Jack PennForrás: WireImage/2017 Dominique Charriau/Dominique Charriau

10.
Két szerepről is terhesség miatt maradt le. A Robin Hood, a tolvajok fejedelmében és A cégben is ő játszotta volna a női főszerepet, de mindkét esetben vissza kellett lépnie, amikor kiderült, hogy már előrehaladott áldott állapotban lesz a forgatás idején.

11.

A Forrest Gump éjszakai klubos jelenetének forgatásakor épp rettenetes megfázással küszködött, ennek ellenére zokszó nélkül gitározott és énekelt meztelenül egy egész napon át a kamerák előtt.

12.

168 centiméter magas.

13.

2017 óta a Saint Laurent luxusdivatcég egyik vezetője, a francia Clement Giraudet a párja, 2018 óta pedig a harmadik férje is.

14.
Az érett színésznői korszakának leghíresebb és legkiemelkedőbb szerepe a Kártyavár sorozat Claire Underwood-ja, amiért minden egyes évadban Emmy-díjra jelölték (egyszer meg is kapta), és amiért 3 Golden Globe-jelölést is begyűjtött (szintén egy győzelemmel).

15.

Legközelebb a Land című filmdráma főszerepében lesz látható, amint a vadonban próbál meg új életet kezdeni.