A TikTok-on megjelent egy videó arról, hogy higéniai okookból 6-9 hónaponként ki kellene dobni a régi fehérneműket és újat venni. Dr. Jen Gunter, szakképzett szülész-nőgyógyász is megszólalt az ügyben és azt állította, hogy ez nem igaz.

A női higiéniai termékeket gyártó Casaundra azt állította, hogy a fehérneműket hat-kilenc havonta ki kell cserélni, ugyanis nem minden baktérium, kórokozó és rost távolítható el mosás közben. Ezt cáfolta meg Dr. Jen Gunter, szakképzett szülész-nőgyógyász, aki azt állítja, hogy bár a fehérneműt rendszeresen cserélni és mosni kell, csakúgy, mint más ruházati cikkeket, nem kell őket 6-9 havonta lecserélni - írja a The Sun.

"Amikor az emberek azt mondják, hogy speciális dolgokat kell tenned a fehérneműddel, ez csak a tisztasági kultúra kiterjesztése. Rendben? Ez az elképzelés, hogy a hüvely és a szeméremajkak törékenyek és egyfajta fertőző apokalipszis előhírnökei, valamint különleges bánásmódot igényelnek, ez egyáltalán nem igaz. "

- nyilatkozta a szakember, aki saját fekete bugyiját is megmutatja a videóban, mely egy részen kissé ki van fehéredve. Dr. Gunter szerint ez teljesen normális, hisz a hüvelyváladékozás savas. 

@drjengunter

No, you don’t need to replace your underwear every 6-9 months. A GYNO explains. ##vaginalhealth##vulva##gynocologist##inverted

♬ original sound - jennifer gunter