Hiszel a horoszkópban? Abban, hogy egy-egy jegy szülöttei bizonyos vonásokban hasonlóságot mutatnak? A legtöbben erre igennel válaszolnak és valóban van benne némi igazság.

Nézzük például az érzelmeket. Léteznek szerelmes alkatok és dühös típusok. Empatikus lelkek és önzőbbek is. S habár nemcsak tizenkét embertípus létezik a világon, akadnak azért bizonyos egyezőségek azok között, akik ugyanabban a csillagjegyben születtek.

Előző cikkünkben a Kos, a Bika, az Ikrek, a Rák, az Oroszlán és a Szűz érzelmeit vettük górcső alá, most pedig lássuk a maradék hat jegyet.

Mérleg
A Mérleg mindent szeretne jól csinálni, ezért hajlamos a habozásra. Ez jellemzi az érzelmi életét is. Mélyen vágyik egy igazi társra, de kissé tart a kapcsolatokkal járó érzelmi hullámvasúttól. Általában nem féltékeny, de ha nehézségek merülnek fel, képes elbizonytalanodni és sokszor elönti az alkalmatlanság érzése.

Skorpió
A Skorpió nagyon intenzíven éli meg az érzelmeit, főképp a szerelmet és a féltékenységet. Ilyenkor szinte elveszíti a fejét és képtelen józanul gondolkodni. Bár remekül titkolja, sokszor szenved a félelemtől, hogy elárulják, becsapják vagy elhagyják. Ezeket a gyengeségeit pedig érzéketlen viselkedéssel, arroganciával és játszmázásokkal palástolja.

A Skorpió nagyon intenzíven éli meg az érzelmeitForrás: Shutterstock

Nyilas
A Nyilas örök optimista és mindig lelkes, az érzelmek terén azonban sokszor felszínes. Ez nem tudatos, egyszerűen csak egy olyan ideált kerget, amely nem is létezik vagy olyan magasra teszi a mércét, amely megugorhatatlan. A jegy szülöttei bár becsületesek, a konfliktusokat kifejezetten kerülik, így inkább továbbállnak, mintsem konfrontálódjanak.

Bak
A Bak nehezen fejezi ki az érzelmeit, s emiatt sokan hiszik azt, hogy egyáltalán nem is rendelkezik velük. Holott érez, sőt a magabiztosság álarca mögött sok esetben magányos, amelytől kifejezetten szenved is. Racionalitása és kritikus látásmódja azonban nem könnyíti meg a helyzetét, nála első az ész, a szív dolgai pedig sokszor rejtve maradnak a nagyvilág előtt.

Vízöntő
A Vízöntő stabilitásra vágyik, mégsem bírja a komoly elköteleződéseket. Szenvtelen, tartózkodó, ugyanakkor az érzelmek terén meglehetősen kaotikus lélek. Ez a káosz pedig megrémíti a jegy szülötteit, hiszen alapvetően mindig a tökéletességre törekszenek, amelyet az érzelmek vihara bizony könnyedén felborít.

A Vízöntő szenvtelen, tartózkodó, ugyanakkor az érzelmek terén meglehetősen kaotikus lélekForrás: Shutterstock

Halak
A Halak számára az érzelmekben való megmerítkezés olyan, akár a levegővétel: létszükséglet. Ráadásul nem csupán a maguk érzelmeit élik meg nagyon intenzíven, de bizony másokéit is. Olyan sokféle érzelem kavarog így bennük, hogy szinte képtelenek eldönteni, melyik a sajátjuk. Emiatt állandóan aggódnak és szinte folyamatos bűntudatban élnek.